[]

doktora gideyim mi? durum kotu mu?

alakasiz saatlerde kafein alinca hafif carpintim olurdu. bir gun ofisteki soguk kahvelerden birini dikip bitirince aksam arkadasin evinde kalbim pat pat atmaya basladi, uzun sure sakinlemedi. artik sadece sabahlari iciyorum o etkilemiyor. yine bu normal.

sonra deprem surecinde cok etkilendim ve kalbimin fiziki olarak acidigini hissettim bir gun. o gun takip etmeyi falan biraktim haberleri. cunku cidden fiziken kalbim agriyordu artik.

gecen pazar da soylemesi ayip hint kenevirinin etkisi fazla olsun diye ac karnina almisken feci carpinti yapti. oyle ki acile gitmeyi dusundum. hemen arkadasimi aradim geldi biraz bekledik. 2 saat falan kalbimin pata kute atislarini dinledim. gercekten tuhaf bir histi. nabzim 120'den asagi inmedi uzun bir sure.

simdi de sol kolumda pazumun oldugu yerde bir agri var 2 gundur. bu da kalbe yoruluyor biliyorsunuz. 31 yasinda tam hayati duze cikarttik derken olmek istemiyorum. ama acaba buyutuyor muyum diye de dusunuyorum.

bekleyeyim mi doktora gideyim mi? yurtdisindayim ama iyi bir sigortam var. hastaneye gitmeyi sevmedigimden useniyorum.

 
bence gitme. turp gibisin.


  • tantavizisyon  (16.03.23 08:28:03) 
Kahve bazı insanlarda aşırı etki yapabiliyor. Düşük tansiyonun bunda etkisi var mı bilmiyorum ama ben genelde hep düşük tansiyonlu biriyim. Kahve+ yeşilçay+ siyah çay içtiğim gün öleceğimi düşündüm. Bundan sonra ona göre hareket ediyorum misal. Aç karnına kahve/ kafein almam günde 1'den fazla kahve içmem. Kahve içtiysem yeşil çay içmem. Demek ki sizin bedeniniz de böyle ve kahveye tolerans geliştiremiyorsunuz. İçiniz rahat edecekse gidin tabii doktora ama bu bilinçle hareket edince sorun büyük oranda çözülüyor.


  • Amaranta ursula  (16.03.23 08:29:51) 
Bir kardiyoloğa görün, Bir şeyin yok desin.

Yoksa üç vakte kadar panik ataklılar listesine dahil olacak gibisin.
  • Mirket  (16.03.23 11:05:35) 
Ya bi demir eksikliği de hissettim ben. Demir ile alakalı değerlerine bi baktırabilirsin. 4 5 tane değer var. Türkiyede hepsine bakıyolar ama avrupadaysan yalnızca demire bakıp geçebilirler.


  • zimbirik  (16.03.23 13:53:28) 
Soguk kahve, sogumus kahve degil di mi? Cold brew dedigimiz soguk suyla yapilan kahve ise, bu tur kahvelerde daha konsantre olmasi icin az su kullaniliyor. Mesela sicak kahvelerde 1 birim kahve icin 15 birim su kullaniliyorsa cold brew kahvelerde 1 birim kahve icin 5 birim su kullaniliyor. (once isitilip sonra sogutulan ice coffee degil direkt soguk suyla yapilanlar)
Bundan dolayi kafein orani diger normal kahvelere gore cok yuksek oluyor. High intensity interval training yapmis gibi oluyorsun. Ben olsam doktora gitmezdim.

  • thetruenorthstrongandfree  (16.03.23 14:10:00) 
Hint kenevirindendir. Ses duyma, duygu değişimleri, gerçekte var olmayan şeyleri görme gibi belirtiler de varsa psikiyatriye git.


  • scholar  (16.03.23 15:06:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.