[]

Her şeye evet demek ?

Yes man diye bir film var izlemeyenler için anlatayım. Jim Carrey oynuyor çok güzel bir filmdir.

Filmdeki Carl (jim carrey) işten eve, evden işe giden bir tip sosyal hayatı yok. boş vakitlerini evde yatarak ve film izleyerek geçiriyor. karısı bunu terketmiş, işinde yıllardır aynı mevkide yerinde saymış kısacası ezik, boş biri. Bir gün eski bir arkadaşı bunu görüp bir seminerden bahsediyor. Seminerde anlatılan şey; karşısınıza çıkan her teklife evet demek.

Carl'da seminere gidip buna karar veriyor, seminerden çıkınca evsiz biri yardım istiyor işte beni şuraya bırak falan. neyse kısa keseyim her şeye evet demesi bir kızla tanışmasına sebep oluyor. Kız aşırı sosyal biri. Carl'da her şeye evet diyince eğlenceli sahneler oluyor. Carl kendini geliştirmeye başlıyor, korece dersi alıyor, uçuş dersi gitar dersi alıyor. eski karısı, buna tekrar yürümeye başlıyor falan. çok daha sosyal ve hayattan zevk alan biri oluyor.

Sonuç olarak filmin sonunda her şeye evet demenin pek mantıklı olmadığı açıklansa da bana cazip geldi. Her şeye bir bahane üretmektense aşırı uç ya da aşırı tehlikeli bir şey olmadıkça evet dersek hayatımızdan daha çok zevk alacağımızı düşünüyorum. Sizce bu uygulanabilir mi, ben de her şeye bahane üreten biriyim. Belki bu şekilde biraz daha sosyal olabilirim diyorum ve eğlenceli olacağını düşünüyorum.

 
Ben genel olarak baska insanlarla iletisim kurmayi pek sevmeyen biriyim. Evde kitap okuyup tek basima kosuya gitmeyi vs tercih ederim.
Gecen sene eylul ayi gibi terapistim bir hafta boyunca davet edildigim butun sosyal aktivitelere evet deme ve kisa da olsa katilma odevi verdi. Alakasiz bir is arkadasimla kahve ictim, birinin evine yemege gittim, baska bir seyler yaptim vs. Baskalari icin onemli bir sayi olmayabilir tabii ama bir hafta icinde bes sosyal aktiviteye katildim. Eglenceliydi, hayatimi degistirip karakterimi gozden gecirmemi gerektirecek buyuklukte bir etkisi olmadigi gibi kendimi eve kapatip bir ay boyunca cikmamama neden olacak kadar da nefret etmedim. Bir hafta boyunca degisiklik oldu, ve o donemde sosyallestigim bazi insanlarla simdi cok daha yakin arkadasim.

Yani makul cerceveler koyulursa bazi donemlerde keyifli olabilir. Benim isim geregi teklif edilen seylere evet deme sansim yok zira genc insanlarla calisiyorum, ama hayatin belli alanlarinda deneysel olarak yapilabilir belki.
  • sopiro  (16.03.23 05:27:56) 
youtube'da yes theory diye bir kanal var insanların güven alanlarından çıkmasını teşvik eden keyifli içerikler bulabilirsin.


  • anon1m  (16.03.23 06:50:21) 
Hayır diyebilme eğitimi var şiddetsiz iletişimde. Otomatik onay mekanizması çok da kişisel seçim içeren bir olay değil, özerklik kaybolur.


  • hasmetizm 2046  (16.03.23 09:46:27) 
Ben hayır diyemediğim için her şeye evet diyorum da kimi zaman saçma sapan sonuçlara yol açabiliyor. Yine de her şeye hayır demektense evet demek daha makul olabilir.


  • signore  (16.03.23 21:29:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.