[]

Standart Dışı Köy?

Merhaba,

Malum deprem felaketini yaşayıp çok şükür sorunsuz atlatmış bir aileyiz.

Herkes gibi bizim de aklımızdan acaba kırsala mi gitsek diye düşünceler geçiyor ara ara. Meslek öğretmenlik olduğu için nispeten daha kolay olur gibi geliyor.

Ancak neresi olabilir bilmiyoruz. Benim köyüm yok. Eşimin var ama orasi da bizim için uygun bir yer değil. Herkesin sürekli herkesin hayatına karıştığı, dedikodunun ve hayata müdahalenin çok uçlarda olduğu bir yer.

İnsanların bizi inanç, kılık kıyafet, yeme içme vb konularda gözetlemeyecegi, dedikodumuzu yapmayacağı, hayatımıza müdahale etmeyeceği, tam tersi bizi güzelce kabul edip farklılıklara saygı duyarak keyifle muhabbet etmeye, arkadaş olmaya çalışacağı bir köy veya kasaba var mıdır güzel ülkemizde?

Yoksa bunlar sadece bir hayalden mi ibaret?

 
Sadece son soruna cevap vereyim.

Evet.

İlla ki olsun dersen Kırklareli köylerine bir bak derim.
  • Mirket  (15.03.23 22:16:45) 
kirsaldaki binalar daha mi iyi sanki. guneydogudaki koylerdeki binalar da yikildi iste.

ayrica ogretmenseniz istediginiz koyu secebiliyor musunuz ki, atama yok mu.

"ictigimizi gozetlemesinler, dedikodumuzu yapmasinlar, farklililklarimiza saygi duysunlar vb..." kismina yorum yapma geregi duymuyorum.
  • hot potato  (15.03.23 22:21:09 ~ 22:21:39) 
o koy turkiyede yok kardesim veya alevi koylerinden falan bulacaksin. mardin olabilir bak


  • ala09  (15.03.23 22:25:51) 
Bu aralar ev alma düşüncemiz vardı. Şehirde apartman dairesi almaktansa uygun bir arsa bulup müstakil ev yaptırmak niyetiyle sordum sorumu.

Evet direk köy seçip atanma şansım yok ama en azından bazı yerler belirleyip onlara tayin olmak için uğraş verebilirim.

Herhangi bir köyde birkaç gün yaşayan veya Müge Anlı programlarını az çok bilenler sorumda ne sormak istediğimi gayet iyi anlamıştır diye düşünüyorum.
  • birisi  (15.03.23 22:46:40) 
Muğla Köyceğiz köy mü bilmiyorum ama bütün üst gelir Kadıköy, Cihangir, Feriköy tayfa orada.


  • guitarissimo  (15.03.23 23:26:04) 
Ben kendi köyüme yaptırdım ev, gayet huzurla yaşanabilecek bir yer.

Fakat Müge Anlı izleyip, oradan çıkan tek tük örnekleri genel-geçer şeyler sanıp, bunun üzerinden üstten bakar bir tavırla "bizi rahat bırakırlar mı" diye yaklaşıyorsan herhangi bir yerde rahat etme şansın yok diye düşünüyorum.

En basitinden gittiğin yer köy. Köy hayatı ile şehir hayatı farklı şeyler. Adapte olamayacaksan köye gitme. Yok gidiyorsan da köy sana değil, sen köye uyum sağlayacaksın. Öbür türlü sen oranın huzurunu bozmuş oluyorsun. Zaten köylerde de insanlar "yabancılar gelse de buraya yerleşse" diye dört gözle beklemiyorlar :) O yüzden en önce senin gittiğin yerin kültürüne saygı duymayı ve uyum sağlamayı göze alabilmen gerekiyor. Yoksa TR'de zencilerin, transların, gaylerin yaşadığı köyler de var, Almanya'dan Kars'a gelin gelen de var, var oğlu var yani.

Ama dert müstakil evse şehirde de var müstakil ev.
  • plutongezegendegilmi  (15.03.23 23:51:10) 
inebolu ya bir bakin derim, koy degil ama kasba olarak bence cok guzel, potansiyeli var, hazir mustakil evler de var yaptirmaniza gerek kalamyabilir.


  • mavicorap  (16.03.23 02:12:47) 
İzmir Şirince veya Urla/Bademli belki olabilir (Köyceğiz uymaz bence).

Ama Türkiye dışına bile çıksanız köy köydür. İnsan sayısı az olduğu için, gözetleme, dedikodu, filan falan demişsiniz ya, mutlaka rahatsız eder.
  • alfired  (16.03.23 04:11:55) 
İznik'in köylerine bakabilirsiniz. İstanbul'dan birçok beyaz yaka oraya da göçüyor ve henüz çok bilinmiyor. Tabii yine de köy köydür, insanlar birbiri hakkında illa ki konuşur.


  • jangbogo  (16.03.23 06:55:08) 
Herkes olumsuz yazmış. Fakat muglanın güzel köyleri var. İzmirin de güzel köyleri var. Köy olmasada güzel ilçe ve kasabalar var. Urlayı ve karaburunu inceleyin derim. Sizin hayalinizi okuyunca aklıma direk Karaburun geldi


  • limonlu eksi  (16.03.23 07:56:39) 
Bu dediğiniz insan tabiatına aykırı. Kuzenim Avrupa'da bir köyde yaşıyor orası da aynı:)

Özellikle küçük yerlerde insanların bol bol vakti olduğu için yapacak çok da bir şey olmadığı için birbirlerine sarıyor.

Bu dediğinize en yakın yerler bodrum datça falan gibi biraz daha eğitimli insanların yerleştiği köyler. Ama orada da aynı muhabbetler var emin olun:D
  • anten  (16.03.23 10:47:45) 
Bu dediğinize en yakın şey köy değil nispeten küçük adalar olabilir. Bozcaada gibi ama mesela Gökçeada değil.


  • elestirman  (16.03.23 11:22:15) 
çanakkale ya da balıkesir düşünün ama ada düşünmeyin. yaz ayları dışında çok büyük mahremiyet yaşarsınız. kışları, fırtınalarda sıklıkla adada mahsur kalırsınız. hastane vs yok.


  • co2s2  (16.03.23 16:54:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.