[]

yarar sağlayan arkadaşlıklar edinmek

İş hayatında gördüm ki tanıdığı olanlar bir yere gelebiliyor. Atıyorum bir okuldaki rektor tanıdıksa orda her pozisyona geliyor insanlar. Benim düzgün arkadaşım yok olsa bile isteyemezdim böyle şeyler insanlar bu tarz ilişkileri nasıl kurabiliyor?




 
Yarardan anladığımız asıl olarak nedir bu ayrı mesele ama aynı karaktere sahip olanlar daha önceden hirbirini tanımadıkları halde ortam kalabalıkta olsa birbirini buluyor.
Karakteri arızalı ,toksik olanlar da birbirlerini muhakkak bulurlar. İnsanlar arasında görmediğimiz ama hissedilen bir tür mıknatıs söz konusu.

Canlılar alemi de buna güzel bir örnektir. Kurt kurtla, ceylan ceylanla, karınca karıncayla berabedirler.
ilgi alanlarına dayalı mecralarda dengimizi bulmak çözüm yollarından biri.
  • diyecevaplandı  (15.03.23 17:49:30) 
Networking. Dünya capinda gecerli bir konsept.

Nasil iyi bir network kurulur ile ilgili kitaplar, makaleler var onlari okuyabilirsiniz. Sirket/okul eventlerine katilmak ilk baslangic.
  • kuehles blondes  (15.03.23 18:35:59) 
''Benim düzgün arkadaşım yok olsa bile isteyemezdim böyle şeyler insanlar bu tarz ilişkileri nasıl kurabiliyor?''

Yalaka çıkarcı olarak. Birisi arkadaşım vasıtasıyla işe girdi, ikisi kankaydı. Sonra kız arkadaşımı işten çıkarttı.
  • Kahvedesu  (15.03.23 18:55:40) 
aslında torpil, tanıdıkla iş yapmak ve network farklı şeyler. network iyi bir şey ve gerekli aslında. yakın çevre, aile, okul, sosyal aktiviteler, iş sonucu yolun kesişiyor bu insanlarla. belli okulların avantajı bu mesela. ilerde bilmem ne şirketinin ceo'su okul arkadaşın zaten. ya da sizin okulun eski mezunlarından.

onun dışında en temelde lisansın da öncesinde oluşan şeyler de var. aynı "mahalleden" insanlar olunuyor aslında. sınıfsal tarafı da var. bir noktada bir camiaya sonradan girmek biraz zor. almazlar diye demiyorum da bugün belli pozisyonlara gelecek, belli işleri yapacak insanlar öğrenciyken yolu seninle benimle pek kesişmiyor. biri bir yerde part time çalışırken diğeri bambaşka bir dünyada.

bir de network dışında yalakalık vs. olan da var ama onu ben de yapamam ve yapmak istemem aslında.
  • hknty  (15.03.23 19:01:00) 
yarar sağlamak için arkadaşlık kurmaya çalışırsan madara olursun, daha da yalnız kalırsın. gerçek arkadaşlıklar kurup, çevreni geliştirirsen, doğru insanlarla berabersen zaten o sana tıkır tıkır yarar getirmeye başlayacaktır.


  • roket adam  (15.03.23 19:31:33) 
Asla tek başına yemek yemeyin.

Bunu menfaat için yapmanız da gerekmez. Sonuçlarına şaşıracaksınız. Hem öğlen hem akşam. Maliyeti problem olabilir, yemek yapmayı öğrenin ve davetkar olun. Sosyalleşmek iyidir.
  • alfired  (15.03.23 21:47:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.