[]

1+1de yasayanlarin zorluklari neler?

buyuk eve aliskin ve cok esyasi olanbiriyim. 1+1de oturursam aklima gelmeyen zorluklari ne olabilir? ilk camasir kurutmak geldi aklima o da kurutmali cms mak ile cozulebilir. baska? amerikan mutfak btw 70m2 falan




 
Yemek kokusu. Özellikle kızartma falan.
Evcil hayvan varsa sıkıntı.
Çamaşır kurutmak sıkıntı.
  • romario  (15.03.23 15:44:29) 
Depolama alanı sorun oluyor. Gardrop küçük geliyor bana
Temizlik çok kolay
Kızartma soru. Olabilir ama onun dışında yemek kokusu pek sıkıntı olmadı.
Çamaşır Makinesi bende mutfakta, üzerine kurutma koyacak yer Yok (zaten beya eşyalı tutmuştum)
Genelde kapıdan girer girmez evin içinde oluyorsun, antrenin olmayışı bir tuhaf gelebiliyor
  • kisa  (15.03.23 15:52:01) 
çalışma odası veya yoga odası gibi lükslerin varsa salonda çalışmaya alışman lazım
çok samimi olmadığın misafir gelirse yanyana yatıyormuşsun gibi oluyor

  • roket adam  (15.03.23 15:54:02) 
1+1'de yaşadım. boydan boya, yerden tavana gardırop yaptırdım. 5 dolabın birleşimi. her şeye yetecek kadar yer oldu. yatak da bazalı olsun. yemek kokusu dedikleri gibi sorun olabilir. balkonu mutlaka olsun. balkonsuz bir 1+1 intihar gibi bir şey. benim 1+1'in dışı full camdı ve corner şeklindeydi. çok ferah gözüküyordu bu nedenle.

kurutma makinesini sevmediğim için kurutmasız makine kullandım. çamaşırları bekletmezdim. minik bir çamaşır kurutmalığı alıp haftada bir kaç kez çamaşır yıkayabilirsin. nevresim gibi büyük şeyleri kuru temizlemeye vermek de seni epey rahatlatır.

www.ikea.com.tr
  • gabe h coud  (15.03.23 16:00:45) 
tek başına yaşadığım 3+1den 1+1'e geçmiştim dezavantajları;

- kedimin canı çok sıkıldı
- çalışma odası yoktu
- misafir gelince büyük sıkıntı, yatılıysa salona yatması lazım filan
- yemek kokusu çok çabuk eve dolardı
- mutfağım küçüktü ve yeterince tezgah alanına sahip değildim, geniş masa da koyamıyordum

ama bunların yanında çok da avantajlı olduğu şeyler vardı mesela temizlik. yarım saatte biterdi :) yine geniş bir eve taşındım ve eski evimdeki o temizlik rutinimi özlüyorum.
  • Gradient_tabanlı_mor  (15.03.23 16:23:43) 
ilk evlendiğimizde 1+1 ya da 2+1 ya da 3+1 seçenekler arasında çok gittik geldik. çok yakın bir tanıdığımızın 1+1'ini kiralayacaktık, sıfır. gittik baktık, şuraya şunu koyarız buraya bunu koyarız gibi konuştuk. çoğu şey için ikame şeyler buluyorsunuz bir şekilde ama en nihayetinde ütü masası, vileda kovası, elektrik süpürgesi gibi 3-5 şeyi hiç bir yere koyamadık. 2+1'den devam ettik. çocuk olunca 3+1'e geçtik.


  • co2s2  (15.03.23 16:55:50) 
ben asirlardir yasiyorum valla cok bir zorlugunu hissetmedim ki 70 m2'nin cok altinda benimki. kurutma makinesi var. hassas giyisiler icin kurutmalik kullaniyorum, o da yer kaplamiyor zaten isi bitince katlanip kenara konuyor. misafir falan da geldi kanepede yatti.

ortalama bir insanin belki senede 1 kez bile giymedigi bir ton kiyafeti var (ben dahil), onlari biraz atmak ve habire hobi olarak alisveris yapmayi kesmek biraz ferahlamama yardimci oldu.

calisma olarak da ayri bir odaya ihtiyac yok bence, yemek yedigim masada calisiyorum.
  • hot potato  (15.03.23 17:30:58) 
60m2 1+1 de tek basina gayet guzel yasaniyor.

evlenince patladim, bir hatun ile 1+1 mumkun degil. Iki tane gomme dolap vardi ikisinden de gaflet ve dalalet ve hatta hıyanet ile cikartildim, pusuya dusuruldum. bir ara baktim donlarim salonda geziniyor tasinmaya karar verdim.

2 oda bir yere gectik simdi onu da patlatti, 100 cift ayakkabasi var. ev bakiyoruz..
  • cooperr  (15.03.23 18:36:46) 
2+1 tut. ardiye lazım oluyor.


  • alperz  (15.03.23 18:37:38) 
hem 1+1de hem studyo dairede yasadim. Yine olsa yine yasarim, temizlik vs cok kolay.
Benim en mutsuz oldugum nokta mutfaklarin kucukluguydu. Tezgah alani yeterli gelmiyordu (ben pasta kek vs yapmayi severim o yuzden o alana ihtiyacim vardi). Kahve makinasi, espresso makinasi, kettle koyuyorsunuz butun tezgahiniz bitiyor. Bazi yerlerde buzdolabi ancak kucuk boy koyulabiliyor ki sene olmus 2023, ne yarim buzdolabi... alisveris falan yapilamiyor coklu olarak. Eger normal mutfagi olan 1+1 ise sorun olmuyor.
Ikinci sikinti da yukarida dendigi gibi ivir zivir ama zorunlu olan seylerin depolanmasi. Elektrik supurgesi, vileda, kova, valiz gibi seyleri koyacak cok yer olmamasi.
Bunlarin disinda simdi Istanbul'a donsem muhtemelen 1+1 bir evde otururum, hatta satin alabilecegim bir yer bulursam yatak, depo, gardrop, mutfak vs gibi alanlari ozel olarak yaptiririm ve mutlu mutlu yasarim diye dusunuyorum.
  • sopiro  (16.03.23 05:56:59) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.