[]

tuzla'nın koku probleminin görece yakın bir gelecekte çözülme ihtimali

önümüzdeki 5 yıl gibi bir sürede çözülme ihtimali var mı?




 
deri sanayi bölgesindeki arıtma tesisinin kalkması lazım, o da kısa zamanda pek olası değil. lodoslu günlerde çok yayılıyor, biraz rüzgara bağlı yani bazı günler pek kokmuyor.


  • tiny penny  (15.03.23 11:08:33) 
Tuzla'nın her yeri kokmuyor. Ben Evora'da oturuyorum ve koku problemi yaşamadım. Sadece bazen, tersane bölgesinden bu tarafa boya ve tiner kokusu gelebiliyor.

Kuzeydeki sanayi bölgeleri ve özellikle deri sanayi bölgesi, güneyde ise İSKİ'nin biyolojik atıksu arıtma tesisi ve tersaneler Tuzla'nın en büyük koku kaynakları. Bunlar ortadan kalkmadıkça koku problemi de çözülmez bence.
  • Kaptanmemo  (15.03.23 11:20:29) 
Koskoca OSB ve biyolojik arıtma tesisinin kalkması lazım. Özetle imkansız yani.


  • roket adam  (15.03.23 12:59:03) 
organize sanayi bölgesini bugün kaldırıyoruz deseniz(tüm bürokratik ve mali sorunlar çözülmüş olsa dahi), bölgenin seçimi, kamulaştırma-satın alma işleri, hafriyat işleri, altyapı inşaatları, ulaşım sorunun çözülmesi, fabrika inşaatları, firmaların taşınması 12-15 seneden önce bitmeyecektir, işin içinden birisi olarak yazıyorum.

Osb'leri şehir dışına taşımak da pek çözüm olmuyor, 2000'lerin başında dilovası civarlarında OSB kurmak isteyenlere dilovası kuzey-köy bölgeleri gösterildi o zamanlar yol geçmeyen dağ başı bomboş arazilerdi, aradan geçen zamanda 5 adet yeni osb kuruldu, küçük sanayi siteleri kuruldu, kuzey marmara bağlantı yolları yapıldı, toki osb çevresine yeni inşaatlar yapmaya başladı, köy nufüsları inanılmaz arttı, bir 20 sene sonra şehrin içinde OSB mi olur diyecek insanlar, bu durumu engelleyecek bir siyasi irade ülkemizde maalesef yok.

bok kokusu deri osb'den, pas ve demir kokusu tersanelerden, kimyasal kokusu kimyacılar, tosb ve taysad taraflarında geliyor.

İsu geçen senelerde gebze teknik üniversitesinin altına çok büyük bir artıma tesisi yaptı, abduş gölünün orada tuzla arıtma tesisleri var, yazın sıcak havalarda buralarda kokuya sebep olur.
  • sealth  (16.03.23 12:36:48 ~ 15:35:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.