[]

Galiba projede istenmiyorum

Selam, yine bir işyeri dramıyla karşınızdayım. Kısa anlatmaya çalışacağım.
Yaklaşık 1 yıl önce şirkette bir organizasyon değişikliği oldu ve ben, yöneticim, takım vs X departmanındayken Y departmanına aktarıldık. Eski departmandayken bana verilen ve çeşitli sebepler yüzünden başka bir departmanla ortak ihaleye çıktığımız bir projeyi de benle departmana verdiler, ihale sonrasında proje yöneticisi ben olacaktım.

X departmanına (benim eski dep) yeni müdür geldi ve ortak olan diğer departmanla anlaşıp bu proje bizden size geçmiş, yok kardeş ben bu projeyi benim departmanda istiyorum dedi. Bu arada ben başlayana kadar öteki departmanda 2019dan beri sünmüştü proje, ihaleyi ben kapattım filan. Neyse bu iki departman aralarında anlaştılar, bizi safdışı bıraktılar ama bana gelip “bu konudaki en büyük ekspertiz sende, senin projede olmanı isteriz” o ana kadar projede olmama ihtimalim olduğunu bile bilmiyordum bu arada. Ben de dedim kim”resmi bi rolüm olmalı, işiniz düştüğünde kuehles sen bi el atsana tarzı bir rol kabul etmiyorum” dedim çünkü proje benim kariyerim için çok iyi şans.

Neyse 2 hafta önce geldi x departmanıyla ortak diğer departman, diğer departmanın müdürü dedi A kişisi proje yöneticisi, agile çalışmanızı istediğimiz için rollerin dağılımını size bıraktık. Toplamda 3 kişiyiz şu anda core team için ve proje yöneticisi kişi çok hırslı birisi çok yukarıdan konuşuyor. Neyse. Bugün ihaleyi kazanan şirketle toplantı ayarlamış, benim çok çok önemli bir toplantımla aynı saate. Takvimim bloke zaten. Büyük resme bakınca diyorum acaba neyi tercih edeceğim diye test mi ediyor. Sonuçta danışabilirdi bana, müsait miyim değil miyim diye. Gerçekten yüzsüz olup sırf kariyerime yarayacağı için devam edeyim diyorum ama canımı sıkıyor bu konu.

Tam soru olmadı da iç dökmek oldu aslında, siz nasıl hareket ederdiniz?

 
Böyle şeylere çok ayar oluyorum ben.

Benzer şeyi hem kendi iş yerimde hem de görüştüğüm yerde yaşadım. Sonuç mu? 10 güne kalmaz iki firmaya da bye bye demeyi düşünüyorum. Çok acımasızlar demek ki ve her yer böyle anladığım kadarıyla, o zaman maalesef kötüleşeceğiz.

Durumunuz için o takvim düşüncesizliğini bende yaşıyorum. Öte yandan kariyerinize yarayacaksa devam ederdim ben. Bazan amaca giden bekleyiş mübahtır.
  • baldan kaymak  (14.03.23 22:30:03) 
Ayarlanan toplantıya sizi de eklemiş mi? Eklemişse diğer toplantınızı kısa kesip diğerine ortasından girin. Kusura bakmayın deyip geçersiniz. Toplantıya hiç giremezseniz konu ile ilgili bir şey sorduklarında toplantıya katılmadığım için yorum yapamam dersiniz.
Mevcut durum bir şekilde kariyerinize yarıyorsa duygularınızı katmadan profesyonelce bence devam edin. İş yerlerinde bu tarz olaylar hep oluyor sadece kişiler değişiyor. Daha iyi bir yer bulunca ayrılırsınız.

  • boyalı kuş  (14.03.23 23:01:44) 
proje sizden gitmis zaten yanlis anlamadiysam. A kisisi proje yoneticisi olarak belirlenmis bile. O da gayet dogal sekilde ihaledeki sirketle gorusme ayarlamis.

is hayati tamamen bir jungle ya. eleman sizi bastirip projeyi almis belli ki. bastirmis derken birileriyle konusmus, etmis iste. sizin burada ne yapmaya calistiginizi anlamadim. A kisisi yerine proje yoneticisi olma ihtimaliniz yok sanirim. Eger varsa tabi ki bastirin. mesela ben boyle bir durumda asla yan gorev almayi kabul etmem, bir bahaneyle tamamen disina cikardim projenin. ama ben biraz gicik bir insanim.

bir de is hayatinda o proje benim gibi bir durum yok. o proje patronun, siz sadece para karsiligi patronun isini yapiyorsunuz. yani boyle cok baglanmamak lazim.

projeden uzaklastirilmaniza veya etkisizlestirilmenize darilmis/bozulmus gibisiniz. bu cok dogal. ama zaten siz acikca projeyi yonetmek istediginizi belirtmeniz halinde uzerinizi ciziyorlarsa zaten sizi cok kritik gormuyorlar belli ki. ben olsam baska is arardim yandan.
  • antikadimag  (15.03.23 03:20:47) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.