[]

e-devletten ikametgah taşıtma

selamlar ahali

soru aslında belli de detaylandırayım;

yurtdışında öğrenciyim. oy kullanmak için ikametgahımı yurtdışına aldıracağım. bunun için konsolosluğa gidiyorum yarın, sonrasında ise ikametgahımı geri türkiye'ye aldırmam lazım. bunu daha önce babam için denemiştim ama olmamıştı, nüfus müdürlüğüne gitmemiz gerekmişti. yazlıkta unutmuşuz babamı, annem evin bi şeysi (başkanı? kaptanı? direği? reisi?) olarak gözüküyormuş işte ona sordular alalım mı oturumu vs diye de öyle alabilmiştik.

neyse çok uzattım;

e-devletten bu işlemi yapabiliyor muyuz? yapılıyorsa nasıl adımları izlememiz lazım? ve geçen sefer ne oldu da babamı alamadık e-devlet üzerinden acaba?

teşekkürler herkese

 
adreste oturan biri varsa onun onayı olmadan aldıramıyorsunuz. onun dışında edevletten oluyor. oy sonrası tekrar denersiniz edevletten belki annenize veya babanıza onay vermek düşer sadece.


  • argent dawn  (14.03.23 15:11:15) 
Taşınacağınız yerde birisi varsa da edevletten oluyor. Siz adres değişikliği adımından seçip devam edin. O yönlendirecek. Sonra adresteki kişi e devlete giriş onay verecek.

www.turkiye.gov.tr
  • nickini vermek istemeyen uye  (14.03.23 20:07:27) 
ileride ihtiyaç olur diye güncelleme geçiyorum;

e-devlet olmuyormuş. Konsolosluğa sorduk. illa gitmek lazımmış.
  • susannah delgado  (16.03.23 22:56:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.