[]

ipad air mi yoksa ipad mi tercih edilesi

selamlar, ipad air ve ipad (9 veya 10.nesil) arasında kaldım. prolar çook pahalı geldi. kullananlar arasında bunu alırsan daha uzun süre kullanırsın, ya da arasında çoook bir fark yok şunu al geç diyebileceğiniz noktalar var mı?

bir de bir çok özelliği var tabi 64 gb/256 gb olması, kalemli/kalemsiz, klavyeli/klavyesiz olması, wifi / wifi + cellular olması gibi. mesela kalem ve klavye okay opsiyoneldir tabi ama wifi+ nın olması gerçekten daha mı iyi olur gibi?

bilale anlatır gibi bana öneride bulunursanız çok sevinirim. teşekkürler :D

 
Cellular versiyona gerek yok, onu eleyin direkt. Lazım olursa telefondan paylaşırsınız internet bağlantısını. Kısa cevap; ipad 9 ile m1 air arasında pratikte büyük fark yok. Gerçi 4K video kurgu da yapsanız öyle anormal bir fark yok ama neyse. Direkt ucuzunu alıp geçebilirsiniz içerik tüketmek için. Ipad 9 birinci nesil kalem destekliyor, diğerleri 2. Nesil. Yine pratikte büyük fark yaratan bir şey değil, keza klavye de öyle. Herhangi bir Bluetooth klavye bağlanabilir lazım olduğunda ama yüksek ihtimalle klavyeye ihtiyaç duymayacaksınız.

Bütçe kısıtlıysa 9. Nesil, bütçe dert değilse m1 air alınır. Bütçe hiç dert değilse 11 pro alınır. Hepsini en az 5 sene rahatça kullanabileceksiniz.
  • orient blue  (14.03.23 15:15:21) 
ipad 10 a14 işlemci air 5 m1 işlemci (epey fark var arada)

ipad 10 anti glare kaplama yok ekran bütünleşik değil digitizer ile (öncam) arada boşluk var air 5 antiglare var, ekran laminated direkt cama yapışık yani.

ipad 10 1. nesil kalem destekliyor (ama şarj girişi type c yani kalemi direkt şarj edemiyoruz araya saçma bi dönüştürücü gerek) air 5 2. nesil kalem destekliyor magnetik olarak ipad üzerine yapıştırınca şarj oluyor.

geri kalan kasa görünüş vs olarak neredeyse aynılar çok ufak bi kalınlık farkı var.
ekran kaliteleri parlaklıkları aynı (ama yukarıda saydığım sebeplerden air daha düzgün gözüküyor) air'in hoparlörleri daha iyi.

Harici ekrana bağlama niyetiniz varsa ipad 10 yalnızca 1080p ekranı yansıtabiliyor (ekranda ne varsa o) air 5 ise extend ederek masa üstü bilgisayar gibi ipad'da farklı harici monitörde farklı şeyler gösterebiliyor (stage manager'de ipad 10'da yok air 5'te var)

Ve işin kötü tarafı ipad 10 256 ile air 5 64 gb'lık modeller aynı fiyata.

64 gb olacak iş değil bu saatten sonra gibi geliyor bana yalnızca %100 web ve stream tüketimi için olacaksa belki. Ama o paraya air 5 alabilecekken diğerini almak mevzusu da var bu hususta kafalar karışık net bi yanıt verebilen de yok. Yani bütçe el veriyorsa air 5 256 diyorum ama ekstra bi 3-4 bin lira bindiriyor üzerine.

10 256'da üzmez aslında ama fiyat bu kadar yakın (yer yer aynı gibi) olunca m1 her türlü daha mantıklı geliyor.

Cellular aşşşırı elzem değilse lüzumsuz bence de, klavyeli kılıf da logitech'in güzel alternatifleri var. Ya da direkt bir bluetooth klavye mouse pair alıp bağlayabilirsiniz ipad'ınıza illa klavyeli kılıf olmasına da gerek yok. Tamamen kullanım senaryolarına bağlı.
  • hedep  (14.03.23 19:16:15 ~ 19:21:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.