[]

Sürekli grip olmak

Merhaba arkadaşlar,

Artık hayat kalitemi düşürüyor, yıldım bıktım. Güne griple/ nezleyle başlıyorum bu yataktan çıkar çıkmaz başlıyor. Burun tıkanıklığı ve akıntısı şeklinde. Gün içinde ayaktayken iyileşiyorum arada 8-9 kere üst üste hapşırmak dışında bir şeyim yok ama yatağa girince tekrar burun tıkanıklığı, akıntısı başlıyor. Zaten kendimi bildim bileli yatarken her iki burun deliğim de açık olmadı. Ama bu 5-6 aydır her ikisi de tıkanıyor ve ağzım açık uyuyunca daha çok susuyorum, gece suya ve haliyle tuvalete kalkıyorum. Yıldım gerçekten.

Sanıyorum yatınca sinüslerdeki sıvılar yayıldığı için tıkanıklık oluyor. Ayağa kalkınca onlar geri hareket ettiği için akıyor:D
Doktora gidince aferin, anthix, arveles filan veriyorlar ama bitmiyor bu meret. Ne yapayım artık bilmiyorum. Sorun nedir sizce?

Cevaplar için teşekkürler şimdiden.

 
Aynı durumdayım. Doktor bana artık alerji ilacı veriyor. Benim alerjim mi var dediğimde "alerji değil ama bu semptomlara iyi gelecek zararı nisbeten az bir tek bu ilaçlar var" dedi. Yaşlı nineler gibi oldum, aman yel gelmesin, soğuk almayayım vs. diyerek...


  • SiyamkedisiZorro  (14.03.23 12:31:41) 
Bir KBB uzmanına görün.
Muhtemelen Alerji diyecek.

  • Mirket  (14.03.23 12:40:42) 
covid dönemindeki yoğun maske kullanımı sebep olmakta. kendinizi bakterilere exposed/açık hale getirmeniz gerekiyor.


  • tantavizisyon  (14.03.23 12:54:06) 
Bizim evdeki döngü şu şekilde :

oğlan kreşe gider, 3 gün sonra hasta olur, bize bulaştırır, ailecek hastalıktan kırılırız. İyileşiriz, ben veya iş arkadaşlarım yurtdışına gider, hasta olur bana bulaştırır, ben eve bulaştırırım, iyileşiriz, oğlan kreşe gider...

Genel olarak 1-2 hafta sağlam kalabiliyorum anca. Eskiden yazdan kışa, kıştan yaza geçerken birer kez hastalanan birisi olarak artık yıldım hastalıktan.

Alerjim var, desmont, levmont gibi ilaçların bende yan etkisi fazla olduğu için kullanamıyorum. Bahar dönemleri ekstra ızdırap. Alerji 30'umdan sonra başladı, artık önü alınmaz halde.

Özelde de devlette de "neden" soruma dişe dokunur bir cevap gelmedi. Bu şekilde kabullendim. Çok sıkıntı olduğunda soğuk algınlığı ilaçları kullanıyorum.
  • kimlanbu  (14.03.23 16:58:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.