[]

elimde iki seçenek var, hangisi? (eve çıkmak vs. araba almak)

selamlar.

evim işe acayip uzak olduğu (42km) ve ben de işten acayip geç çıktığım için (toplu taşıma bitiyor) böyle bir ikileme düştüm.

ofis levent'te. dolayısıyla ev de bu çevrede olmak zorunda ki bir mantığı olsun eve çıkmamın. bir kişinin yanına çıkacağım, masrafları buna göre düşünebiliriz. net masraflar kaç olur hiçbir fikrim yok. buraların yabancısıyım.

ikinci seçenek arabayla gitmek. sabah gitmek sorun olabilir (zaten toplu taşıma ile 1s 45dk sürüyor gitmem, daha ne kadar koyabilir?) ama gece yarım saatte dönebiliyorum. burada da az yakan seçeneklere yönelmek durumundayım.

sizce hangisi daha mantığa oturuyor? birikimim 100bin tl. kredi vs. bir şeyler çekilecek, veya aileden borç alınacak tabi ki ikinci opsiyonda.

 
Ben motosiklet aldım. Bu kadar mı fark eder, gençleştim resmen.

Tavsiyem araba almaktan yana olur. Köprüde kasap çok. Kira sürdürülebilir değil. Ancak 42 km vs kira karşılaştırırdım. Muhtemelen 10 ay da eriyip gidecek birikim vs 10 ay sonra bir kısmı geri alınabilir araç olacak elinizde. Yakıtı düşük bir araç sorunun çözümü gibi geldi bana.
  • baldan kaymak  (13.03.23 22:52:51) 
1 hafta araba kiralayıp gidip gelmeyi denemek bir seçenek. Aşırı mı yoruyor, müthiş bi konfor mu yaratıyor sizin için.. Sonuçta araç iş dışında da işe yarayan bir şey.

- Şu anki kira VS yeni ev kirası karşılaştırıldığında hangisi yüksek?
- Mevcut oturduğunuz evde tekseniz, biriyle yaşama geçmek başka bir deneyim.
- Mevcut oturduğunuz düzeniniz, taşınma hengamesi vs beni yordu düşünce olarak ama sizin karakteriniz başka olabilir.

iş için taşınmak mantığa çok oturmuyor. iş değişiyor, ofis bile taşınıyor, hibrit oluyor, evden çalışılıyor, belki 3 ay sonra başka işte çalışacaksınız vs. bunun için ev düzenini değiştirmektense araba edinmek mantıklı geliyor bana.

öte yandan 10 yılda 7 kere falan taşındım, hep aynı işteydim, hep işe yakın yerleri tercih ettim çünkü yolda vakit geçirmek çok eziyetti. aynı civarda taşındım durdum, benim taşınma travmam olabilir :)
  • wct3 org  (13.03.23 23:46:43) 
iş değiştirmek ev değiştirmekten daha kolay ve mantıklı bana kalırsa. çalıştığınız iş hayatınızın fırsatı değilse başka iş bakın bence. 42 km çok ciddi bir mesafe. tuzla'dan falan mı gidiyorsunuz levent'e her sabah?


  • dr doofenshmirtz  (14.03.23 01:45:35) 
başka birisiyle yaşamak işkenceye dönüşebilir. ben oy hakkımı arabadan yana kullanıyorum. ayrıca normalden 1 saat erken çıkıp trafiksiz bir yolda gitmek ve iş öncesi değerlendirmek de mümkün.


  • deartheodosia  (14.03.23 02:03:15) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.