[]

sigorta sorusu

sigortalarda sanırım üst limit diye bir şey var. mesela depremde de duydum. ev 2 milyon ama sigorta 300 bin veriyormuş falan. bunun sebebi nedir? kağıt üzerinde evin değeri düşük gösterildiği için mi?

yoksa sigortalar başka nedenden dolayı bir üst limit mi belirliyor? bu çok saçma değil mi? 2 milyonluk arada için 300 bin lira ödeyecekse mesela sigortanın bir anlamı kalmıyor zaten 300 binlik kayıp için belki sigorta bile yapılmaz. nedeni nedir bunun?


 
Sanırım konut sigortasından bahsediyorsunuz, dask ve özel konut poliçesi.

Orada bahsedilen tutarlar evin yeniden maliyet tutarları ortalama, sizin eviniz 2 milyon lira ise; atıyorum bunun 1,5 milyonu arsa payı 500 bin lirası betonarme maliyetidir.

Bir afet olduğunda arsanız orada duruyor, sadece yapıyı yeniden yapmak ya da hasarı düzeltmek gerekli.

Atıyorum binanız 10 daire ve her dairenin şu an piyasa bedeli 2 milyon. Toplam bina satış bedeli 20 milyon yapar.

Allah korusun bir deprem oldu ve binanız yıkıldı diyelim, arsa orada duruyor, aynı binayı yeniden yapmak ortalama 6-7 milyon olacaktır, 20 milyon değil.

Atıyorum (ne çok attım) 100 m2 2. sınıf betonarme bir dairenin bina sigorta bedeli Kadıköy'de 500 bin lira ise. Yozgat'ta da 500 bin liradır, fark sadece arsa değerlerinde. Kabaca olayın özeti bu.
  • John Bloor  (13.03.23 16:31:55 ~ 16:34:45) 
sigorta şirketleri sizin evinizin konumunun değerini ödemez. konum ve tapu hala sizin, oraya yapılacak evin malzeme ve işçilik bedelini öder.
İstanbul bebek ve yozgatta aynı malzeme ve m2 ile yapılan iki evin bedeli sigorta şirketince aynıdır. yerin kıymetine bağlı olarak sizin evi aldığınız bedel evin konum ve kıymetidir. sigortaya konu değildir. temel sebep bu.
dask sigortaları zorunlu ve devlet kontrolünde olduğundan m2 hesabı vardır devletin belirlediği, m2 ye göre bina bedeli öder devlet. onun üzerindeki kısmı için konut sigortası yaptırıp konut sigortanıza bina bedeli ekletmeniz gerekir. burada evinizin tüm kımetlerini gösterebilirsiniz. konut sigortanıza eşya teminatı koyarsanız evinizdeki eşyanızı da sigortalamış olursunuz.
günün sonunda hasar olduğunda evinizin konumsal kıymeti hariç, bina, eşya, dekorasyon, demirbaş, cam vb. tüm bedeli belirlenmiş ve poliçede gösterilen kadarını poliçeniz şartlarında alabilirsiniz. konu bu.
  • erty_ksk  (13.03.23 16:34:00 ~ 16:34:59) 
arsa dışında varolan kaybın hepsi ödenir ancak değil mi? araba için de olabilir.


  • hknty  (13.03.23 16:40:05) 
Sadece dask hepsini ödeyemeyebilir, çünkü dip fiyattan tutuyolar poliçeleri. Ek olarak özel konut sigortası da iyi olur.


  • John Bloor  (13.03.23 17:04:17) 
bu poliçeyi ne kadarda tutacağına müşteri mi karar veriyor? insanlar az prim ödemek için mi düşük gösteriyor yoksa dask'ın işi mi?

çok büyük bir fark var mı? eğer öyleyse dask yaptırmak mantıksız bile olabilir. sonuçta sigortanın amacı zaten maddi zararı karşılamak. hepsini ödemiyorsa etkisi azalıyor.
  • hknty  (13.03.23 17:39:20 ~ 17:39:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.