[]

Aliexpress'ten sorunsuz alışveriş yapılabiliyor mu?

Çok uzun yıllardır Aliexpress'ten alışveriş yapmıyorum.

Bir ara Sözlükte, gelen ürünlerin hiçbir şekilde ulaşmadigina dair bir şeyler okumuştum.

Son durum nedir? Sipariş edeceğim ürün sorunsuz ulaşır mı?

 
düzgün satıcı (bol yorumlu-puanlı), trackingli kargo (takipsiz olursa kaybolur) kombinasyonu ile sorun yaşamazsın. Artık vergi de otomatik olarak satın alırken kesiliyor. (150 euro'dan düşük olsun, yoksa büyük problem çıkıyor)

geçenlerde biri boş kutu yollandı demişti, yorumsuz az şey satmış mağazalardan kaçınmak lazım o yüzden.
  • nhk ni youkosu  (13.03.23 13:30:57 ~ 13:31:25) 
@nhk ni youkosu;

bilgiler için teşekkür ederim.

"ücretsiz gönderim" yazan yeri tıkladığım şu bilgiler açılıyor, "takip edilebilir" ibaresinin yer aldığı tüm ürünler %100 "trackingli" mi oluyor?

"Sevkiyat Şekli
Ücretsiz Gönderim
China ''den Turkey''e AliExpress Standard Shipping yoluyla
Tahmini Teslimat 08 Nis tarihinde
Depremin etkisinden dolayı, sipariş teslimlerinde süre uzayabilir, bu yüzden lütfen sabırlı olun teşekkürler!
Takip Edilebilir "
  • istististist  (15.03.23 22:20:39) 
@nhk ni youkosu;

puan 4.7
58 Yorum
500+ siparişler

yukarıdaki puan ve yorum bilgileri, satıcıya güven duymak için yeterli mi?
  • istististist  (15.03.23 22:22:49) 
rica ederim.

Evet takip edilebilir diyorsa öyle olmalı. Ama gönderdiklerinde ilk 2-3 gün görünmeyebilir korkmayın, sonra aliexpress'te bile gösteriyor veya global.cainiao.com bu siteden takip kodunu girip bakarsınız.

Sırf o ürünü 500+ satmış 58 yorum gelmiş iyi bence. Sayfanın en üstünden biraz aşağıda mağaza adı ve puanını da görebilirsiniz.
i.ibb.co
şöyle
  • nhk ni youkosu  (15.03.23 22:53:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.