[]

şeker ilacı ile kilo vermek

ofisten bir arkadaş kilo vermek için şeker ilacı kullanacağını söyledi. dışarıdan böyle bir müdahalenin metabolizmaya zarar verebileceğini düşündüm. o da çok güvendiği birisinin tavsiyesine göre hareket edecekmiş. açıkcası şeker ilacı böyle bir konuda uygulanabilir mi gerçekten




 
Şeker ilacıyla zayıflayamazsın abi öyle bir şey yok, ancak insülin direncin varsa, yani hücrelerine şeker girmiyorsa ve şeker yağ olarak depolanıyorsa, Metformin baz maddeli ilaçlar insülin direncini kırmak için hücrelere zorla şeker sokarak kilo almanı engellemeye, insülin duyarlılığını arttırmaya çalışıyor ama bunu yaparken de 50 tane metabolik sorun çıkarıyor, yani ne bileyim paso ishal dolaşıyorsun işte. Böyle olur olmaz ilaç kullanımı çok enteresan bi şey yapmayın böyle şeyler.


  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (13.03.23 12:30:10) 
Var oyle bir sey nasil yok :) ozempic ilacin adi da. Unluler arasinda falan cok yaygin. Okumak isteyen icin guzel bi yazi: www.thecut.com


  • ghilleinthemist  (13.03.23 12:34:10) 
Bunu yapan birini tanıyorum ama ben böyle şeylerden korkarım.
İlacın adı nedir bilmiyorum ama kullanan kişi çok işe yaradığını söylüyordu.

İsteyince kendi kendine (diyet + spor) zayıflayabilen biri olarak böyle şeylerden uzak duruyorum beni korkutuyor.
Kilolu olma sebebim boğazımı tutamamak tutarsam zayıflarım diyerek kendi kendimi böyle şeylerden uzak tutuyorum.
  • Dağcı  (13.03.23 12:39:16) 
belki uygulanabilirdir, kaleci saçlı'nın dediği gibi bilimsel olarak bir karşılığı olma ihtimali var ama bence çok ama çok yanlış bir yöntem. en basit aspirin bile prospektüsüne bakarsan bin çeşit yan etkiye sahip. ilaçlar eskiden çözemediğimiz sorunlara alternatif üretmekle beraber mecbur değilseniz kullanmamanız gereken şeyler. öyle hap atayım zayıflayayım işi tembelliktir, vücuda zarardır, günü kurtarmaktır. şeker hastası olmayan birinin şeker hastasıymış gibi yaşaması muhtemelen vücuda uzun vadede büyük zararlar verir.

kilo vermesinin önünde hormonal yahut fiziksel bir engeli olmayan her insan, yapması gerekeni yaptığında kilo verir. bu işin matematiği (en azından somut olarak) basit. günümüz hazır/kolay erişilebilir gıdaları çok yüksek kalorili. hareket edeceksin ama en başta diyetin temiz olacak. et, bakliyat, yeşil yapraklı sebze, zeytinyağı vs. işlenmiş, "light" diye içine tonla yapay şeker basılmış şeyleri yiyince şişiyor insan.

kilo vermek kolay iş değil, olsa en başta ben verirdim eyvallah ama ideal kiloda ve sağlıklı yaşamak günümüzde emek/istikrar/dikkat isteyen bir şey ne yazık ki. bunun mucizevi yolu yok. çay, hap, zart, zurt... safi zarar, safi tehlike. onu yapacağına şişko yaşamaya devam et daha iyi.
  • mark greg sputnik  (13.03.23 14:12:58) 
İnsülin direnci için kullanılan metforminin aşırı yüksek dozlu (ve insülin gibi karından enjekte edilen) bir versiyonu var. Belki de etken maddesi başka bir şeydir, emin değilim. Bir arkadaşım bununla kilo verdi, açlık hissini o kadar bastırıyor ki kadın yemek yemeyi unutuyordu, çökmemek için zorla protein ağırlıklı bir şeyler yemeye çalışıyordu. Fakat kullandığı süre boyunca bir doktorla takip ettiler, ilacın dozunu sürekli düzenlediler vs.

Ha sonra hem yemesi normale döndü, hem hareketi azaldı (spora başlamıştı, bıraktı) ve eski kilosuna çabucak döndü.

Öyle bir şey yapılacaksa da doktor kontrolünde ilerlemek lazım, sonrasında da düzgün beslenmeyi sürdürmek lazım. Bu şekilde verilen kilo geri gelmeyecek diye bir şey yok.
  • kobuzchu kiz  (13.03.23 14:30:35) 
Ingiltere'de soyle bir ilaci kabul etti yakin zamanda: www.youtube.com Boyle ilaclar var, yok degil ama sayilari az, Turkiye'de yoktur olsa da dunyanin parasidir. Dedigin gibi bir trick olsa tum dunya kullanir zaten.


  • freedonia  (13.03.23 15:49:05 ~ 15:49:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.