[]

Kombi bakımı yaptırmak ve garantinin uzatılması mantıklı mı?

Merhabalar,

Vaillant marka yoğuşmalı kombimiz var. 2019 yılında kullanmaya başladık. Genel müdürlükten arayıp 2 yıl garantisinin uzatılması ve 1 kombi bakımı karşılığında 3360 TL para istediler. Şimdiye kadar hiç bakım yaptırmadık. Sizce mantıklı mı? Garanti yaptırırsak herhangi bir parçada sıkıntı olursa ücretsiz değişim hakkımız oluyormuş.

Ek olarak kombilere ne kadar yılda bir bakım yaptırılmalı? Siz yaptırıyor musunuz? Ücretler nedir acaba?

Teşekkürler

 
bakımın her yıl yapılması lazım normalde.
"2 yıl" bence bakım zamanı demek sizin için.
garantinin devam etmesi önemli ama bu tip cihazlarında ortalama 5-6. yıllarında sorunları başlıyor. bakımla devam edilirse bu 8-10 yıla uzayabilir. kronik bir sorunu varsa bilemem.
garantiyi uzatmak mantıklı ve güzel bence ama verilen hizmete göre bedeli bilemedim.
bakım bugün 200-600TL arası değişiyor.
parça değişimi dediğinizde en ucuzu 1000-2000TL
ben olsam biraz pazarlıkla bakım+garanti uzatımını yapardım. parada indirim yapmıyorlarsa garantiyi 3-4 yıl isteyebilirsiniz.
yeni kombilerin 20-25bin olduğunu da göz önüne alırsanız bence adil bir anlaşma sağlanır. bir de kredi kartına bölerlerse 5-6 taksite yeme yanında yat :)
  • erty_ksk  (13.03.23 11:13:47) 
1 Ocak 2009da Ankara'da kombi arızası nedeniyle 7 üniversite öğrencisi zehirlenerek ölmüştü. Ya o zaman kondu. Ya da eskilerden gelen bir mevzuat var. Kombi bakımının yıllık periyodlarda yapılması gerekiyor.


  • Mirket  (13.03.23 11:16:49) 
benim her sene düzenli olarak yaptırdığım da oldu, yıllarca yaptırmadığım da...
balkonda olduğu için rahat davranmıştım. vaillant ve tüm teknik bakımcılar insanı kazıklamaya yer arar...ille her kontrolde kakalayacak bir şey buluyorlar.
ama arızası olmayan bir kombi için bakıma 3000 küsür çok fazla.

Mahallede falan kombici varsa ona bakım yaptırabilirsiniz sonuçta yeni. ya da araştırın. yetkili servisler oluyor mesela, onlarda daha uygun oluyordur.

Yeni olduğu için ben bu sene de es geçebilirdim belki - özellikle balkondaysa
  • gadlemler  (13.03.23 12:00:19) 
Öncelikle arayanların ve gelecek olanların gerçek ve yetkili servis olduklarına emin olun.


  • John Bloor  (13.03.23 12:03:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.