[]

Antakya'dan eşya tahliyesi hakkında yardım

Rönesans Rezidans B blok'ta (yarısı enkaz halde, üstüne büyük A blok'un devrildiği apartmanda) oturuyorduk. Depremin ertesi günü tüm eşyalarımızı geride bırakarak ailemizin yanına, İzmir'e tahliye edildik. Hayatta kaldığımız için minnettar olsak da şimdi geride bıraktığımız eşyalara, özellikle de bilgisayarımıza ihtiyacımız var.

Anahtar içeride, kapının üstünde olduğu ve içeri girebilen ev sahibimiz kapının kapalı olduğunu söylediği için evimize nasıl gireceğimizi bilmiyoruz. Yedek bir anahtarımız var ancak pencereden ya da vinçle girmek için çilingir, itfaiye ya da nakliye ekiplerini kullanıp kullanamayacağımızdan emin değiliz. Ayrıca, giriş izni ve orada yaşadığımızı kanıtlayan ikamet ve fatura kayıtları gibi belgeler almamız gerekiyor. Bazı komşularımız içeri girip değerli eşyaları çıkardılar, ancak girişe hala izin verilmiyor gibi görünüyor.

Arabamız olmadığı için ulaşım konusunda rehberlik ve yardım istiyoruz. Yardım alabileceğimiz yerler önerebilir ya da durumu nasıl çözebileceğimiz konusunda fikir verebilirseniz çok yardımcı olursunuz. Her türlü tavsiye veya öneriniz çok değerli. Teşekkür ederiz.

 
kapı kilitli değildiyse yani çekip bıraktıysanız açmak kolay çilingir şart değil. röntgen filmi en ideal malzeme ama pet şişeyi keserek filan da uygun bi alet yapabilirsiniz internette videoları var. standart çelik kapıları açmam 10 saniye sürmüyor benim.

yine anti-pick özelliği filan olmayan veya yetersiz olan kilitleri basitçe bi wave rake kullanarak hiç deneyimsiz biri de açabilir. bu aletleri almak için özel lisans izin vs. gerekmiyor lockpick seti alabiliyorsun. ha öyle uğraşamam veya kilidim iyiydi diyorsan destructive yöntemlere başvurabilirsin.

neredeyse yok sayılır anti-snapping korumalı silindirler. bi pense, çekiç vs. kullanıp bareli kırarsın yerine yeni barel takarsın veya düz matkapla girersin... anti-drill amaçlı çelik pin varsa uğraştırır ama zaman alsa da halledilir.

yani çilingirler ben girmem oraya dese bile kendiniz de muhtemelen bi şekilde açabilirsiniz. ama orada hasarlı binadan eşyaları bile çıkaranlar vardı para karşılığı. normal ücretten fazlasını alsa da işi yapacak bi çilingir illaki bulunur bence.
  • konetsu  (12.03.23 18:57:29) 
Pencereden giriliyor, pencere sokuluyor. Kapidan degil, o distan yukseltilen asansorlerle.


  • camussar  (12.03.23 20:12:02) 
Ikametgah ve nufus kayit ornegi. Jandarma ile konusacaksiniz, normalde agir hasarlilara giris yasak. Ama konusun girersiniz


  • camussar  (12.03.23 20:13:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.