[]

Yulaf ezmesi nedir, ne değildir. Yulaf ezmesi eğitimi.

Selam

Yulaf ezmesi denen malzemeyi ne zaman kullandıysam asla yumuşatamadım, ne yaptıysam yumuşatamadım.

Yumuşamayınca da yiyemeyenler var, yedirmem lazım.

Lütfen bana bunun eğitimini verir misiniz, internette de doğru düzgün bilgibulamadım, benim yulaflar mı sorunlu, ben mi beceriksizim, yulaf mı yumuşamayan bir şey??

Bilen ve yardımcı olan arkadaşlara çok teşekkürler... :(

 
Yulaf bilinenin aksine uzun sürede yumuşar çünkü yulaf liflerden oluşan bir ürün, haliyle çözülmesi zaman alır. Yani sıcak suyu koydum 5 dakika sonra hazır gibi değil ben sıcak suyu koyup bi 20 dakika yarım saat falan bekliyorum, diğer türlü yumuşamaz.


  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (11.03.23 12:04:31) 
ben sütlaç gibi pişiriyorum.
tavaya yulaf ezmesi ve su döküp pişiriyorum, suyu tamamen çekip pişince yumusuyor, üzerine süt döküp afiyetle yiyorum.

  • abelardo  (11.03.23 12:09:30) 
eti lifalif disindakiler bana iyi degil gibi geliyor.

onu da sut koyup yarim saat dolapta bekletsen yumusar.

hizli olsun diyorsan mikrodalgaya atsan iki dk'da yumusuyor.
  • heartwork  (11.03.23 12:11:56) 
hocam ben sütle blender'da çekip toz yapıyorum bunu. başka türlü ne yumuşuyor, ne yeniliyor. sütle yulafı çekince hem içecek gibi alması kolay oluyor, hem de yumuşatma gibi bir derdiniz kalmıyor.


  • kibritsuyu  (11.03.23 12:26:07) 
Ben sabah büyük bir kupanın içine yulafı atıp üzerine protein süt ekleyip buzdolabına koyuyorum. Akşama doğru alıp kaşıkla yiyorum. Yumuşamış oluyor hem de içine lezzetli olsun diye abuk subuk şeyler katmadan güzel bir şey yemiş oluyorum.


  • ruhen hastayim ben  (11.03.23 12:38:56 ~ 12:40:49) 
Dümdüz yoğurtla beraber yiyorum ya yumuşamış hali çok sümüksü gibi geliyor bana. Sert halinin ağızda bıraktığı hissi seviyorum. Sütle de olur da yoğurtla daha güzel oluyor yazın özellikle serin serin güzel geliyor. Bunu da sağlıklı beslenme vs değil ara öğün olarak yiyorum yani kendi özgür irade tercihim :d


  • nundu  (11.03.23 12:48:55) 
Şu ince öğütülmüş olanlardan alıyorsunuz: www.hepsiburada.com

Sütle biraz pişirince lapa gibi oluyor tam. Soğuk isterseniz önden yapıp buzdolabına atmak lazım.
  • demirlisomya  (11.03.23 14:36:56) 
Lifalif ile herhangi bir sorun yaşamıyorum. Biraz süt ile ocakta 5dk pişirince lapa gibi oluyor.


  • chavezding  (11.03.23 15:36:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.