[]

Haftalık yeni yemek planım: nasıl olmuş?

Yaklaşık bir yıldır darmadağın ettiğim diyetimi dün kuran'a el basıp yemin ederek düzeltme kararı aldım. :))

ibb.co

Hedefim yağ yakmak. Haftada beş-altı gün ağırlık kaldırıyorum.

OMAD besleniyorum. Haftada iki sefer daha yüksek karbonhidrat düşündüm. Bir gününü de yüksek kalorili psikoloji koruma günü yaptım.

TDEE'ye göre maintenance için 2500 kaloriye ihtiyacım varmış.

Var mı bir koftilik?

 
amacin totalde kilo vermek mi yoksa definasyon doneminde misin?


  • baldur2  (11.03.23 11:26:38) 
Güncel ölçü, boy kilo verirsen daha mantıklı yorum yapılabilir.

Bu soruyu sorduğuna göre natural bir gelişimden bahsediyoruz ama genel supplement düzenini de yazarsan sevinirim.

Öncelikle OMAD'ı anlamlı bulan biri değilim. Ama omad yaparak mutluysak yapalım o başka ancak işe yarıyormuş omad yapayım diye yapıyorsak gerek yok.

Birincisi hiç sebze yemiyorsun aldığın Lif miktarları ideal değil, nasıl sıçacaksın? Vitamin mineral takviyelerin ne?

İkincisi Çok iddalı konuşmak istemiyorum ama overallda 100gr karb 160-180 gr yağ alarak verimli bir şekilde yağ yakmak metabolik açıdan çok kolay bir şey olmaz. Karbın düşük olduğu için çok su kaybedip ince gözükürsün ama gerçekten yağdan çok gitmez çünkü vücudun balance mekanizması var. Yani storage fat ve yakılan fat evet ketoda daha çok yağ yakıyorsun ama çok yağ aldığın için fat storage da artıyor yani birbirini dengeliyor. Daha büyük problem bana göre sen keto da yapmıyorsun çünkü bir günün yüksek karb dolayısıyla vücüdun hiç bir zaman tam anlamıyla keton yakayım moduna da giremeyecek dolayısıyla sürekli yorgun bir adam olacaksın karb eskiğinden dolayı.


Bütün kalori hesapları aslında yanlıştır. Çünkü ne bir besinin tam kalorisini bilme imkanımız var ne de TDEE yi tam ölçme(bunun imkanı var da bir calculator değil bu). Bunlar tamamen varsayım. Şu an haftalık kalori durumun TDEE'ne göre 200 calorie civarı düşük bunu azlığı ben az buluyorum. Çünkü bir hesaplar hatalıysa 200 yetmez, iki bir kaşık fazla kaçırsan yalan oluyor, üç herkes kaçamak yapar, pişirken tadına bakar vs. dolayısıyla daha büyük bir buffer zone önemli. Elbette yemeklerin termojenik etkisi sebebiyle bir ekstra yakım söz konusu da olacaktır o TDEE hesabında bu var mı emin değilim ancak ben 350-400 le başlar ilk bir kaç haftadan sonra arttırır yada azlatırım performans ve diğer inputlara göre.

Bu diyetle NEAT'in düşmezse ve idmanların da aksamazsa farklılık görürsün ama bana göre bu su kaybından olur. Uzun dönemde çok susteinable bulmadım. Ama bu benim görüşüm yani sen ben bunu yıllarca yaptım yapabiliyorum ve verim alıyorum diyorsan bir şey diyemem.

Genel sağlık açısından sebze,meyve konusu mühim.Yani o yemeklerin yanına bir kaç avuç baby spinach falan bari konulması laızm.
  • wallcan  (11.03.23 12:16:33) 
Ben olsam,
Her güne 1 salatalık, yarım domates, yarım demet maydanoz veya roka veya dereotu,
Birer güne fırınlanmış, kabak, patlıcan, brokoli koyardım.
Makarnayı siler, tavuklu, bezelyeli nohutlu lapa pilav yapardım.
Bir gün de proteini bakliyattan alırdım.
  • Mirket  (11.03.23 13:57:46) 
minimum kas kaybıyla kilo vermek. 186 boy 110 kiloyum. hedef 90'a geri dönmek. göbek möbek aldı başını gitti.

omad'a çok alıştım. gündüzleri midem boş bir şekilde gezmek çok iyi. yemek yiyip üç-dört saat sonra yatıyorum.

lif meselesi: yaklaşık üç dört yıldır doğru düzgün sebze ya da meyve yemiyorum zaten. ama sindirimde ya da tuvalette falan sıfır sorun yaşıyorum. kabız belki bir iki sefer olmuşumdur o da dağda bayırda su bulamamışken oldu.

karbonhidrat meselesi: karbonhidrata abandığım şu son bir yılımda aksine daha halsiz, daha dalgınım. düşük karbonhidrat yediğim daha önceki yıllarımda ise zıpkın gibiydim. niye böyle bilmiyorum ama o yüzden böyle bir diyet yazdım kendime. yine öyle olabilirim bence.

kalori açığı meselesi: ben tam tersi yapacağım. bir iki hafta bu diyette devam edip bel çevresi inceldi mi, kilo verdim mi diye bakacağım. bir değişiklik yoksa ufak ufak özellikle mesela kaşarı lor peyniri ile değiştireceğim, orta yağlı kıyma yerine yağsız kıymaya geçeceğim falan.

mirket: fırınım yok artık. sadece bir teflon tavam ve çelik tencerem var. yine sebze mebze uğraşmak istemiyorum. midemi de bozuyor zaten.

onun haricinde aldığım takviyeler: magnezyum, b6, d3 ve k2 ile çinko. bir de idmandan sonra whey protein tozu içiyorum oradan da bi 40-50 gram protein geliyor.

kısacası şu anda asıl amacım low-carb olayına hızlıca geçiş yapıp kaloriyi kademeli kısmak. çünkü psikolojim bu aralar bozuk olduğundan dan diye mevzuya girmek istemiyorum.
  • alperz  (11.03.23 19:32:09) 
Bir airfryer yakışır sana.
Magnezyumla, b,d,k ile bitmiyor iş. Çinko desen zaten zamane modası.
Zaman içinde sağlığın bozulur.
Sırf tuvalet konusu değil.
Sebze şart.
  • Mirket  (11.03.23 19:55:00) 
Hocam bu kadar tekdüze ve lifsiz öğünlerle nasıl kabız olmuyorsunuz şaka değil ciddi tıbbi soruyorum


  • freebird5406_2  (11.03.23 20:04:37) 
Yaş günüm nisan'da alıverin madem ucuz yollu bir eyirfrey :))

Valla ben de bilmiyorum. Ömrüm boyunca kabız olduğumu hatırlamıyorum desem yeridir. Sayarım hani o kadar nadirdir. Sebzeye falan abanınca günde iki üç kere tuvalete gidiyorum hatta. Sebze yoksa sabahları ilk kahveden sonra işi bitiriyorum yoluma bakıyorum.
  • alperz  (11.03.23 20:08:29) 
sebze overrated baba bos ver. 200 gram etten alacagin vitaminin, mineralin aynisini sebzeden alman icin 3 kilo brokoli yemen gerek. e inek olmadigina gore?


  • baldur2  (12.03.23 04:05:58) 
ya işte bağırsakta yaşayan bakteriler bizim sindiremediğimiz o selüloz lifleriyle besleniyormuş. onlar olmazsa da hakkıyla sindirim yapamıyormuşuz falansal durumlar var.


  • alperz  (12.03.23 07:20:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.