[]

spora baslayacagim

kilo verme amacli spora baslamaya karar verdim.
hedefim 5-6 kilo.
yememe dikkat ediyorum.
hareket acisindan bi soru bu.
pilates mi?
zumba mi?
kardiyo aletleri mi? (kosu bandi ve bisiklet - agirlik calismayi dusunmuyorum. agirlik aletleri olmazsa olmaz mi?)
spor salonunda hepsinin aylik ucreti farkli.
aylik ode hepsinden yap uymuyor.

 
Pilates yapacaksan reformer pilates, diğerleri hikaye biraz ama hiçbiri ağırlık çalışmanın verdiği etkiyi vermez.


  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (10.03.23 21:31:26) 
Varsa reformer pilates

Varsa spinning bisiklet dersleri

Sırılsıklam terletiyorlarsa zumba

(sıralamam bu şekilde olurdu)
  • Mirket  (10.03.23 21:57:30) 
kaleci: cevremde sadece yuruyerek kilo verenler var. kardiyo aleti neden yeterli degil? agirlik neden olmazsa olmaz?


  • Kittie  (10.03.23 23:23:03) 
Kilo verirken kastan da kayıp yaşarsın, ağırlık çalışmak kas uyarımı yaparak kas kaybını engeller. Bunların dışında ben sana en az 20 farklı kilo verme yöntemi sayarım ama hepsinin temeli kalori açığıdır, kalori açığının dışında hiçbir şeyin kilo vermeye direkt etkisi olmaz.

Diyet=kilo kaybı (yağ ve kas kaybı)
Diyet+ağırlık=kilo kaybı (yağ ve minimum kas kaybı)
Diyet+kardiyo=kilo kaybı (yağ ve kas kaybı)
Ağırlık çalışması+yüksek kalori=kas kazanımı+yağ kazanımı
Kardiyo+diyet yok=kardiyovasküler egzersiz
  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (10.03.23 23:35:11) 
@Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet

Haklısın da. 5-6 kiloluk bir kilo verme hedefinden bahsediyoruz ve bir şekilde spor var işin içinde.
O kadarcık kas kaybı gözardı edilebiliyormuş gibi geliyor bana. Ne dersin?

15-20 kilolardan bahsediyor olsaydık, yerden göğe haklısın derdim. O ayrı.
  • Mirket  (11.03.23 00:00:21) 
Abi şöyle: Kittie bahsettiği sistemde 2 ayda diyelim ki 5 kilo kaybetti, bunun en az 3 kilosu kas kaybı olur, Kittie'nin kadın olduğunu varsayarsak 3 kilo kası tekrar yerine koymasına imkan yok, ben bir kadının 2 kilo kas kaybı yaşaması yerine 5 kilo fazlasıyla yaşamasını kendi adıma tercih ederim.

Araştırmalar hep diyor ki ağırlık çalışması yapıp kasları uyarmadığında, yani kasların "evet beyler ben çalışıyorum ve zorlanıyorum, zorlandığım için kendimi korumalıyım ve daha da güçlenmeliyim" demesine neden olacak bir ortam oluşmuyorsa, diyet süresince kas kaybı yaşanıyor çünkü kaslar kullanılmıyor, kullanılmayan kaslar pasifleşiyor ve atrofi oluşuyor, bir de diyet süresince hem kalori düşüp hem de kardiyoya çok fazla yüklenildiğinde sistem dışarıdan enerji alamazsa kaslardaki aminoasitlere saldırıyor bu sefer de kas kaybı 2 katına çıkıyor. Ben o nedenle ağırlık çalışmasının elzem olduğunu düşünüyorum.

Ha mesela deneğimiz erkek olsa kas kayıpları bir şekilde tolere edilebilir belki çünkü hormonal avantaj var, ben de diyet yaptığımda ister istemez kas kaybı yaşıyorum, diyet en nihayetinde vücutta katabolik bir ortam yaratıyor ve daha önce de bikaç defa örneğini verdim vücut yağ kaybetmektense kas kaybetmeyi tercih edebiliyor, o nedenle doğru bir planlama yapılmadığında kas kaybının önüne geçmek gerçekten çok zor oluyor. Yani 5 kilo verme hedefiyle yola çıkıp 3-4 kilo kas kaybedeni de gördüm ben. Önemli olan bunu minimumda tutmak. Yani 5 kiloluk bi kayıpta 1 kilo kas kaybı normaldir ama üstüne çıkmaya başladığında sıkıntı başlar çünkü ortalama bir erkek iyi çalışıp iyi beslenirse 1 ayda ortalama 250 gram kas alır, genetiği biraz iyiyse yarım kilo diyelim hadi. Kadın ne kadar sürede 1 kilo kas alır girmiyorum bile o konuya zor yani. Daha önce de söyledim bir erkek ilk 1 sene yüksek kas kütlesi alır sonra kas artışı yavaşlar ama 5 seneye kadar ufak ufak kas alır yine ama bir kadın 1 senelik full çalışmayla ömrü boyunca kazanabileceği tüm kası kazanır, sonrası tamamen koruma modunda olur. Zor iş yani kası almak da kaybedilen kası yerine koymak da. Bir de 5 kiloluk kayıpta 3 kiloluk kas kaybıyla 1 kiloluk kas kaybı da çok fark ediyor bilirsiniz estetik açıdan.

Bu anlamda tabii ki kişisel istekler de önemli, yani ağırlık çalışmak istemeyen birine "hayır sen ağırlık çalışacaksın gir şu istasyona çabuk squat yap" diyemeyiz. Bunun da çözümü ideal lan kardiyoyu seçmek olmalı. Bu benim için mesela nabzı çok yükseltmeden yapılan uzun yürüyüşler olabilir. Çünkü yükselmeyen nabızda sistem şekere çok fazla ihtiyaç duymadığı için kaslara çok gitmez, enerjiyi yarı yarıya depo şekerden ve yağlardan karşılar. Atıyorum 4-4,5 hızda bi yürüyüş süperdir mesela. Ya da aynı hızda eğimli bir koşu bandında tepe yürüyüşü yapmak da iyidir. Ben kendi adıma illa kardiyo yapılacaksa da bunları öneririm.
  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (11.03.23 00:31:38) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.