[]

MacBook tavsiyesi

15 inç retina ekranlı Mid-2014 MBP bilgisayarım var ama düşürüp ekrana hasar verdiğim için sadece bir monitöre bağlayarak kullanabiliyorum. Durumdan bezdim. Bir MacBook almak istiyorum.

Alacağım bilgisayarı sıklıkla akademik faaliyetlerde kullanacağım, aynı anda birkaç ofis programı, online ders sunumları, arada bir r ya da python gibi programlarda simülasyon vs.

Gönlüm öncelikle 16 sonra 14 inç yeni MacBook prolarda ama fiyatı çok yüksek. Bir yandan da en ucuz model olan M1 işlemcili MacBook air alsam işimi görmez mi diyorum. Büyük ekranlı pro'dan air modeline geçme durumuna başlangıçta biraz önyargılı yaklaşıyordum ama sanırım baz model air'lar çok iyi. M1 işlemcili air modelini alırsam (8 gb ram, 256 gb ssd) biraz taksite girip daha güçlü bir model almadığıma pişman olur muyum?

 
simülasyon olayını bilmiyorum (ve apple silicon işlemcide bir sorun çıkıyor mu araştır)

ama M1 "16gb ram" 256gb ssd ile pişman olmazsın. (pt.com.tr'ye bak, akademisyensen e-devletten alacağın belgeyle bu sitedeki öğrenci-öğretmen indirimi ile alabilirsin)
  • nhk ni youkosu  (10.03.23 16:13:38 ~ 16:14:17) 
çok anlamıyorum donanımdan ama pro'lar zaten profesyonel işler için değil mi? render almayacaksan, müzik-yazılım-video işi için değilse air'ler daha uygun. zaten air'ler bunun için tasarlanmış.

sadece 15 inçten 13-14 e geçmek zor olabilir.
  • hknty  (10.03.23 20:31:37) 
8/256 ile hiç bir şekilde pişman olmazsın. Bugün 16 küsüre satılıyordu kendileri. Metal yığınlarına 20 küsür bin liraların istendiği şu dönemde pırıl pırıl parlıyor adeta fırsat olarak. 8GB RAM'e iPhone'lar bile yeni geçiyorlar. Temel olarak mimarileri de, yaptıkları işler de aynı. iPhone'un yaptığı işi Macbook da fazlasıyla yapabiliyor. 16GB M1 Air kullanan biri olarak yazıyorum bunu.

www.youtube.com
  • mada  (11.03.23 00:20:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.