[]

İş değişikliği

Merhaba arkadaşlar. Çalıştığım yerde 5. ayım bitecek. Önümde iki seçenek var.

1. Ben kalite kontrol sorumlusu olarak çalışıyorum. Makine mühendisiyim. Kalite işini sevmiyorum. Bu işte daha iyi bir yere geçme şansım olabilir. Maaşım artabilir. Ama belki ömür boyu sevmediğim bir işi yapacağım. Çünkü tecrübe kazandıkça iş üstüme yapışmış gibi oldu. Hatta tecrübem olduğu için başvuru yapınca görüşmeye çağırıyorlar, işe alabiliyorlar.

2. Mühendis olduğum için çizim, hesaplama yapabileceğim bir iş istiyorum. Ama bu işte bilgim, potansiyelim olmasına rağmen tecrübem yok. Bu işi seçersem öğrenene kadar maaşım düşük olacak. Ama işi sevme ihtimalim yüksek.

Bunların dışında yaşım genç olduğu için satış işini denemek istiyorum. Yaşım gençken deneyemeyeceksem ne zaman deneyeceğim.

İş değiştirme sürecini elime yüzüme bulaştırmak istemiyorum. Bu durumda bana ne tavsiye edersiniz? Sağ olun.

 
Mevcut işinizde satış ekibi varsa, mümkünse bir süre o tarafa destek olmayı talep edebilirsiniz belki.

Ya da başka şirkette mühendislikteki teknik bilgilerinizi kullanabileceğiniz bir satış pozisyonu denenebilir.

Yaş gençken, sorumluluk görece az ise (bakmakla yükümlü olunan aile çocuck vs yoksa) deneyin abi ne olacak.

Bu arada işi mi sevmiyorsunuz, yöneticileri mi, insiyatif alanı mı az, gelişime açık olamyan bir pozisyon mu tam olarak neden mutsuz olduğunuzu tespit edebilirseniz belki aynı işi başka şirkette, daha iyi olanaklarla yapmak ve mevcut tecrübenizle daha iyi maaş almak da olası.

Ömür boyu sevmediğim iş kısmı: Bu alanda kalırsanız bir süre sonra yönetici pozisyonlarında görev alırsınız. O zaman belki ekip yönetmek, daha üst seviyede analitik işler yapmak mümkün olur mu? Görev ve sorumluluklarınız çok başka olur, o kısmı da mı istemiyorsunuz?
  • wct3 org  (10.03.23 14:12:56) 
Çalıştığım firmada ben biraz çizim kısmındayım eğlenceli fakat üretimdeki ekiple hareket ediyorsunuz ve alaylı olduğu için o kesim pek mühendis sevmiyorlar. Bunun gibi negatif durumları var.
Hesaplama çok az yapıyorum malesef.
Okulda çok daha kapsamlı hesaplar yapıyorduk eğer büyük bir firmada çalışabilirsen analiz mühendisleri hesap kitapla uğraşıyor.
Benim gördüğüm kalite teknik resime uygun şekilde müşterinin isteklerinin karşılanma durumunu kontrol ediyorlar biraz kontrolle evrakla işler ilerliyor.

Satış ve satın alma sürekli tedarikçilerle muhatap olucan bol yalan söyleyebilcen.
Üç dalda birbirinden farklı girdiğin şirket seni nereye yönlendirirse oraya gidiyorsun, bu yüzden girerken karar ver şu işi yapmak istiyorum diye
  • kararsızataletfilozofu  (10.03.23 22:24:21) 
muhendislikte satista para var, satisa gec mumkunse ayni sirket icinde. Olmuyorsa 1 seneni doldurduktan sonra uza. Cizim/hesaplama isin ameleligi, fazla bulasmasan iyi olur.


  • cooperr  (10.03.23 22:28:30) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.