[]

Koridora kapı koymak

Merhaba,
İnşaattan anlayan varsa sormak istiyorum. Evimizde koridorun başına kapı koymak istiyoruz. Ama tabi öncesinde kapıyı yerleştirmek için yukarı ve yanlara beton ya da tugla bir malzemeden eşik yapmak gerekecek.. Bu zor bir iş midir? Maliyeti ne olur, kim yapar? Yerde fayans kırılmayacak, üstüne yapılacak eşik.



 
ahşap kapı anladığım kadarıyla, kapının kasasının sıkacağı dişler yok diyorsunuz herhalde, o yüzden mahallenizdeki veya eve yakın marangozu eve çağırın sizin yerinize göre kasa + kanat yapsın. diş yapmasına gerek yok, sadece isterseniz kapı bittikten sonra sadece kapıya eşik kestirir ve siz yapıştırırsınız. kapının boyu biraz yüksek olabilir, onu da işte standart 210 kanat üst kısmı sabit ahşap panel aynı renkten falan yapar. marangoz çözer.


  • malheiros  (10.03.23 13:38:35 ~ 13:40:08) 
İki seçenek var.
1. Mahallede sıva, boya, vs. basit tadilat işleri yapan bir yer vardır illa. Nalbura sorarsanız o da tanıyor olabilir birilerini. Bu kişiye duvar ördürüp sıvasını boyasını yapacaksınız. Koçtaş vs gibi bir yerden de hazır bir iç kapı alacaksınız. Adam hepsini yapacak.

2.Bir marangoz bulup duvarı da kapıyı da ona yaptıracaksınız. Duvarı ahşap da kaplayabilir veya ahşap karkas üzerine alçıpan panel vs de yapabilir.
  • chavezding  (10.03.23 14:42:47) 
Koridor büyük ihtimal ile 100-120 cm arası bir ölçüdür, kapı boşluğu olarak standart için 90 cm genişlik ve 210 cm yükseklik olmalı.

Bu boşluk için alçıpandan bölme yapılabilir, alçıpancının insafına bırakmayın sakın ölçüyü. Sonra buraya kapı bulmakta zorlanırsınız, 90 x 210 olduktan sonra marketler dahil her yerden standart kapı alabilirsiniz.

Alçıpan duvar kalınlığını ince yaptırmayın, 8 cm profil ile alçıpanlar 10 cm toplar. 10 cm kasa her yerden bulabilirsiniz, ama ucuz olsun diye 6-7 cm yapıyolar alçıpan duvarı, sıkıntı olur.
  • John Bloor  (10.03.23 15:19:35) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.