[]

dsg sanziman sorusu

arac 2017 passat. gaza basip ani hizlanmaya calistigimda devir 3000'i gecmesine ragmen vites arttirmiyor. oyle olunca anlik ayagimi gazdan cekip hemen tekrar basiyorum ve vitesi oyle arttiriyor.

bu dsg'nin ozelligi midir yoksa benim aracta mi bir problem var?


 
Ani basar ve basmaya devam ederseniz (basılı tutarsanız) tüm otomatik/yarı otomatik şanzımanlar böyle davranır, normal. Yavaşça basıncı artırırsanız optimum noktada vites büyüterek (maksimum torkun üretildiği en düşük devir civarında) hızlanmaya devam eder.


  • orient blue  (09.03.23 23:50:17) 
DSG şanzımanda basıncı ayarlayan bir tüp var ve kronik olarak bu tüpün kapağı alüminyum olduğu için zaman içerisinde gevşiyor. Bu gevşeme basınç kaybına neden oluyor. 2016 DSG için benzer durumda DSG tüpünü değiştirmek zorunda kaldım.
Baktırmanızı tavsiye ederim.

Not: Çelik tüp satan yerler de var. Ben serviste orjinali ile değiştirdim.
  • pccopath  (10.03.23 00:59:19) 
Ani hızlandığınız için vites değişim aralıklarını uzatıyor beyin, mantıken diyor ki "lan bu herif sert ve hızlı kullanacak, deviri düşürmemem lazım, yüksek devirlerde vites değiştireyim"

Tüm otomatiklerde bu mantık vardır +1

Aniden değil de normal gaza basınca zamanında değişiyorsa bir arıza yoktur.
  • John Bloor  (10.03.23 09:32:05) 
John ve orient haklı, olması gereken bu. Ani hızlanmada vites aralıklarını uzatır. Benim kullandığım dsg'ler de öyle. (bkz: kickdown)


  • roket adam  (10.03.23 15:15:25) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.