[]

İzmir Mavişehir'deki Evlere Güvenilir mi?

emlak konutun veya modern'in falan siteleri var.

mavişehirin zemini kötü tabi bunu biliyoruz ama, doğru şartlarda yapılan evlerse sorun olur mu depremde?

bi yandan bostanlı vs. gibi doğru düzgün yerlere yakın olmak istiyorum. bir yandan da site içerisinde olsun, içinde yaşam alanı yeşil alan falan olsun istiyorum. bu durumda tek opsiyonum bu bölgeler gibi gözüküyor.

buralardaki 10-15 yaş arası binalara güvenmeli miyiz depreme karşı?

 
7’lik İzmir depremi olduğunda oralar dümdüz olmuştur demiştim ama bir şey olmadı mesela…


  • invictae  (09.03.23 21:07:25) 
@invictae,

doğru diyorsun tabi ama o izmir depremi değildi aslında. samos depremiydi. tam izmirin üstünden geçen fayın kırıldığı senaryoyu kastetmiştim aslında.
  • tchuck  (09.03.23 21:12:38) 
Haklısın. Aslında “nispeten” sağlam demek istemiştim. Mesela karşımdaki apartman samos fayıyla yıkılırken benim apartman çatlamadı bile. Kendi apartmanıma o nedenle nispeten sağlam gözüyle bakıyorum. Öyle demek istedim yani.


  • invictae  (09.03.23 21:25:12) 
Evin saglam olması tek başına yeterli bir şey değil. İzmirde zemini en kötü bölge bostanlı mavişehir. Bu gerçek geçen günlerde Ege üniversitesi tarafından yapılan açıklamayla işaret edilmişti. Tehlikeli seviyelerde zemin sıvılaşması varmış. 3,5 sene önce belediyenin de böyle bir açıklaması vardı. Hatayda dogru şartlarda yapılmış ama zemin sıvılaşması yüzüne yan yatmış bir çok yapı oldu. Uzak durulması gereken yerler


  • limonlu eksi  (09.03.23 22:57:15) 
Mavişehir bölgesi pek güvenilir değil maalesef. 20 dakikalık mesafede Ulukent'e de bakabilirsiniz.


  • lancelot du lac  (10.03.23 00:14:42 ~ 23:56:45) 
ya evler düzgün yapılmıştır diye düşünüyorum, izmirin zenginleri otursun diye yapıldı o dönem o binalar ama yapıldığı yer o kadar saçma ki. Kurutulmuş bataklık, dere ağzı. Her yağmurda deniz yükselir, su basar, körfez kokusunun en yüksek olduğu yerlerden biri ayrıca etik olarak bakarsak flamingoların geldiği alanlara çok yakın olduğu için onlara zararı olduğunu okumuştum oradaki yapılaşmanın.

Yani mühendislerin dediği en kötü zeminde bile yıkılmayacak bina yapılabildiği yönünde. O binalar da büyük şirketlerin genelde ve reklam olarak çok kullandıkları siteler yani maksimum dikkat etmişlerdir diye düşünüyorum. Ama dediğim gibi deprem dışında da sorunlar olan bir semt mavişehir.

Zemin sıvılaşması konusu da varsa o ayrı tabii o zaman sağlam bina da sorunlu olabiliyor onu bilemiyorum inşaat konusunda bilgim herkes gibi deprem sonrası izlenen programlardan geliyor
  • nundu  (10.03.23 00:41:45) 
1.cisi 5 10 kat aralığı binalar en riskli binalar. 2cisi denize yakın yerler depremde en çok etkilenen alanlar. 3.cüsü mavişehirin sahile yakın yerleri bataklık doldurma. yani bina sağlamsa bir şey olmayabilir ancak araştırmak gerekir.


  • mikahakkinen  (10.03.23 09:20:03) 
bir önceki depremde sıva çatlağı dahi olmadı. o dönem yönetim yapı denetim getirip kontrol ettirmiş, sorun yok içiniz rahat olsun demişlerdi. zaten zemin kaynaklı fore kazık ile yapmışlar. biz bir tedirginlik yaşamıyoruz açıkcası. ancak bu dönemde ev alınacaksa ev sahibinden, binanın yönetimine bu konuda yapılan analiz raporları talep etmekte fayda var.


  • kondansator  (10.03.23 12:56:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.