[]

istinaf süreci hakkında bilgi almak istiyorum

merhaba. benim bir hakaret davam vardı. beraat kararı verilmişti. geçen gün tebligat geldi. istinafa başvurulmuş. bu kaçınılmaz sondu. asıl bundan sonraki süreci merak ediyorum. merak ettiklerim:

1. şimdi ne olacak :'(

2. bildiğim şey beraat kararını veren mahkeme itirazı reddedip kendi verdiği karar hakkında bir sorun yok deyip bi değişiklik yapmayacak? ya da evet hata yapmışım deyip tekrar bakacak? her iki durumda nasıl bi süreç oluyor. birincide davam biter mi dosyam kapanır mı direkt? ikinci yani aleyhime olan senaryoda ben tekrar mahkemeye mi çıkacağım yoksa mahkeme beraat kararını iptal edip direkt bir ceza mı verecek?

3. bu istinaf sonraki süreç her ne ise çok zaman alır mı. mesela ben geçen sene şubatta mahkemeyeü çıkmıştım. bu istinafla ilgili tebligat bana yeni geldi.

4. bu tür hakaret davalarında bu süreçten sonra genelde ne karar çıkar. cb hakaret davası.

 
İlk dereceye yanlış yapmışsın diyip geri gönderebilir
Kendisi bir hüküm kurabilir
İstinaf başvurusunu reddedebilir. (Hatırladığım kadarıyla yargıtay yolu açık.)

Hangi sözcükten dolayı şikayet ettiler?
  • adwokat  (09.03.23 21:00:41) 
istinaf kararı onar ya da bozar, her iki durumda da Yargıtay'a gidilir.
bildiğim kadarıyla istinaf sürecinde duruşmalı olmasını talep edebiliyorsun istersen ama hangi durumlarda emin değilim, avukatına bir sor araştırsın.
senin dava biraz farklı olabilir ama istinafa ilk gittiğinde 1 yılı geçebiliyor, benim bir davamda geçti, istinaf usulden bozdu yani davanın aslına girmedi dolayısıyla dava görülmeye devam etti ve bitince tekrar istinafa gitti, böyle bir durum olursa daha hızlı bakıyorlarmış.
gerekçeli karara bak sonra istinaf sonucunu bekle sonra aleyhine olursa itiraz edeceksin vs. tabi bilgim çok kısıtlı, avukat değilim.
  • tiny penny  (09.03.23 23:04:56) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.