[]

Akp'gillerin rahatlığı

Bu adamlar neye güveniyor, suriyeli vatandaşlara mı?
Trafo kedilerine mi?
Ben kazansalar da kolay bir zafer olmayacağı ortada.


 
ben bu kucumsemeyi hic anlamiyorum. gecen secimde de "bu sefer baskaydi". hep "bu sefer baska"... kemik kitleleri var. senin, benim cevremde degiller diye yok degiller bu insanlar. ve evet suriyeliler de tam bi oy deposu. kemik kitlenin bir kismi fakir bir kismi zengin. fakir kesimin cocuklarinin arasinda coook az oy vermeyecek olabilir ama digerleri verir. yani bir de yeni yetisen kitle var.
kolay bir zafer olmayacagini dusunenler genclerin hicbirinin oy vermeyecegini de dusunuyor.

  • Kittie  (09.03.23 15:21:37) 
20 senedir iktidarda olup devletin tüm olanaklarına sahip olmaları yeterli bence.


  • mikahakkinen  (09.03.23 15:51:30) 
zor durumda kalırlarsa neler yapabileceklerini biliyorlar. devletin çöpçüsünden en küçük ilçesinin emniyet müdürüne kadar hepsi emir bekliyor.


  • patronaj1  (09.03.23 15:57:44 ~ 15:57:49) 
valla oyle bir yapi ki, insanlara gocuk altinda yakinlarinin inlemelerini dinleterek can verdirtti. artik rahat olmak mi kendi zalimlik esiklerini asmak mi dersiniz bilemem, muhtemelen rahatsalar da artik yapabileceklerimizin siniri yok diye rahatlardir.


  • kassiopeia  (09.03.23 16:10:05 ~ 16:10:28) 
firavun da musa karşısında kendine çok güveniyordu.


  • Hallegadola  (09.03.23 16:11:15) 
@Hallegadola, "Ne Yahudi kaynakları ne Mısır kaynakları ne de bilimsel ve tarihi veriler bize Musa'nın gerçekten yaşadığını ve yaşadığı rivayet edilen olayları doğrulamamaktadır."

Karşıdakini küçük görüyorlar, kendilerini eğliyorlar. Aynısını istanbul ve ankara seçimlerinde de yapmışlardı. Körler sağırlar birbirini ağırlar bir durum var onların çevresinde. Değişimlerin veya uyanışların pek farkında değildir çoğu.
  • ananiyimioguz  (09.03.23 16:15:18) 
kılıçdar'ın aldığı oy oranlarına baktın mı? %26 yı geçemiyor. %40 falan alırsa alır maksimum. kılıçdar %50 alamaz.

geçmiş seçimlerdeki aynı dinamik.
  • seaman  (09.03.23 16:20:55 ~ 16:21:32) 
Rahatlik? Sorma cok rahatlar. 2 istifa tezahurati geldi diye elleri ayaklarina dolasti, deplasman yasagindan, ligi tatil etmek konusuldu ciddi ciddi. Depremzede roportajindan dolayi gazeteci kovdurmuslar aninda www.cumhuriyet.com.tr Aksener olayi cikar cikmaz Destici bizim ittifaka gelsin diye aciklama yapti. Adamlar suursuzca tum tuslara basiyor, sarhos gibi yalpaliyor ne yapacagini bilmeden. Simdiden piliyi pirtiyi toplayip Londra'ya kacsalar bizim muhalif: "adam cok zeki yaaa, goruyor musun adam kavga gurultuden kacip, sakin ortamda secimlere hazirlaniyor "der


  • freedonia  (09.03.23 16:35:48) 
@freedonia +1 keşke şu cevabının alnı olsa da öpsem...

bazı muhalif arkadaşlar istemeden de olsa akp'yi sanki "her türlü olasılığı düşünen ve asla yanılmayan, kusursuz bir stratejist" olarak görüyor. tamam 20 yıldır baştalar da, yönetemedikleri krizler de malum. erdoğan -ne kadar saçma olsa da- elbistan'da il olma protestosu yapılırken konteynere girmek zorunda kalmadı mı? bahçeli, sinan ateş'i soran gazeteciyi tersledi, üzerine gazeteciyi 2 saniyede en arkaya "ışınladılar". erdoğan çıkıp rezilce helallik istemedi mi?

daha 20 başlık sayarız böyle.
hangi rahatlık?

edit: erdoğan -olur ya mesela- bir ay sonra bir rahatsızlık geçirse ve vefat etse "abi adam kendini acındırıp oy toplayıp seçmenini konsolide ediyor." diyecek muhalifler var, yapmayın. karşımızdaki iktidarı tanrısallaştırıyorsunuz istemeden de olsa.
  • thedepressed  (09.03.23 16:51:43 ~ 16:54:58) 
1-) 2019 yerel seçimlerde cumhur ittifaki %52 üstü oy aldı. üstelik yerel seçimlerde aday v.s. gibi kriterler olduğu için akp seçmeni daha rahat vazgeçebiliyor fakat bu sefer aday rte.

2-) 2019 yılında belki döviz v.s. daha iyidi fakat faizler yüksek olduğu için işsizlik fazla idi ve piyasada nakitin zor döndüğü bir döneme denk gelmişti, şimdi o açıdan daha canlı bir ekonomi var.

3-) Kılıçdaroğlu faktörü: maalesef Kemal bey acaba bu sefer akpye oy vermesem mi diyen kesimden oy alabilecek bir aday değil. bu ülkede sadece tuncelili bir alevi olduğu için oy vermeyecek milyonlarca seçmen var.

4-) anadolu kırsalında çok rahat oy kaydırma, gelmeyen seçmen yerine oy kullanma v.s. işleri yapılabiliyor. %1 civarı buradan gelir.

kısaca evet rahat olmaları normal.
  • nuisance  (09.03.23 17:01:00 ~ 18:04:52) 
%52 almıştı. %2'den fazla düşüş olduğu kesin. Kabul etmeme, görmezden gelme aşamasındalar şu anda.


  • gabe h coud  (09.03.23 17:13:57) 
kendini modern sayan kesimin sandiga gitmeye usenme oraninin yuksek oldugu bilinen bir gercek. bir de yok o adayi begenmiyor bu adaya burun kiviriyor. kendini oldugundan zeki sanma hatasi cok muhalefette.

bir de akpciler daha cok cogaliyor. son 4 senede 18 yasini dolduran secmenlerin buyuk cogunlugu akp'ye verecek.
  • hot potato  (09.03.23 17:16:15 ~ 17:17:30) 
Bence rahat falan değiller. Erdoğan dahil çoğu AKP'li bu sefer kaybetmek üzere olduklarının farkındalar. Aynı tekrarlanan istanbul seçimleri gibi bir ortam var. "Kaybediyoruz ama dur bakalım belki bir şeyler olur" düşüncesi var AKP'lilerde tam olarak.

Millet ittifakı son düzlükte saçmalamazsa, HDP'yi küstürüp kaçırmazsa, Erdoğan'ın bir şansı kalmadı. Güvenlik gerekçesi, devletin bekası falan gibi şeylerle oy devşirmek için bile geç kaldılar.

AKP'ye her şeye gücü yeten, aşırı kudret sahibi bir yapı gibi anlam atfetmek doğru değil.
  • sailor  (09.03.23 17:39:54) 
ben 2010'da chp ye üyeydim o kadar bi yenilmişlik, kabullenmişlik vardı ki, adamlar boş boş oturuyordu. şimdi bi güç geldiğini hissediyorum. en azından istedikleri gibi at koşturtmuyorlar, heran gırtlaklarında biri var. sosyal medya da sağolsun bunda etkili. en azından seslerini çıkarabiliyorlar, buranın tabiriyle dur höst diyen birileri var. sosyal medya olmasa, bunlar halkı naneye muhtaç eder de halk yine de bunlara boynunu büker. burnumun dibinde haksızlığın alasını yapan akp li va ardından demediklerini bırakmıyorlar ama yüzüne öyle yağlar yakıyorlar ki... yani demem o ki, tayyip ve etrafı öne çıksa bile nefesleri pek sağlam çıkamaycak bu sefer.


  • sanemz  (09.03.23 19:41:37 ~ 19:42:18) 
istedikleri kisi aday olmus,daha nolsun.Tabiki rahat olacaklar


  • essoist  (10.03.23 16:05:09) 
Akp'nin olayı zaten güçlü 'görünmek'. Şu an büyük olasılık nasıl mağduriyet yaratırız, nereden açık buluruz hesapları yapıyorlar. Önümüzdeki 2 ay neler göreceğiz çok merak ediyorum. Muhalefetin siyasisiyle, seçmeniyle ayağını sağlam basması gerekiyor.


  • lüzumsuz adam  (10.03.23 16:14:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.