[]

Binamizi ibb ye şikayet edersek ne olur? Kimliğimiz vs

Arkadaşlar hasar tespiti icin sikayette bulunsak sikayet edenin kimligi gizli kaliyor mu?

Birde surec nasil isliyor mesela binanin durumunu bina sakinlerine yada sikayetci olan kisiye mi rapor ediyorlar bilgisi olan var mi. En son ibb yi arayacagim sanirim


 
@house md

Peki bina yönetimi hicbirsey yapmiyorsa ne olacak. Sikayet nasil edilemiyor
  • Slynmaster  (09.03.23 10:10:48) 
ibb'nin sitesi var. tapu sahibi olan herhangi bir daire sahibi başvuru yapabilir.
herhangi bir şikayette bulunmaya gerek yok yani.
binatespitiformu.ibb.gov.tr
  • lazpalle  (09.03.23 10:41:53) 
artık tapu sahibi olmaya gerek yok. kiracılar da başvuru yapabiliyor.

kimlik bilginiz paylaşılır kesin diye düşünüyorum
  • tchuck  (09.03.23 10:52:17) 
@house md
Eger bina hasarli ise yikilmiyor mu 2 ay icinde cikilmasi gerekiyor diye bende farkli izledim

  • Slynmaster  (09.03.23 12:12:47) 
muhtemelen kiracısınız, diyelim ki hasarlı çıktı ne yapacaksınız. taşınacaksınız. madem binada şüpheleriniz var şimdi niye taşınmıyorsunuz? silah zoruyla mı oturtuyorlar.


  • astronom bey  (09.03.23 12:47:45) 
İbb’ye başvurulduğunda yıkım boşaltma kararı verilemiyor. İbb binaları tespit etmek istiyor durum tespiti için mülk sahibi de bu vesileyle binasını kontrol ettirebiliyor, akıbetinde ne yapacağına kendi karar verebilir. Kiracılar için avantajı şu, bina da sorun çıkmazsa boşuna taşınmamış oluyorsunuz. Ev sahibi için avantajı şu hemen boşaltın yıkım kararı durumu yok.

Bu nedenle ibb başvurusu bana mantıklı görünüyor, herkese bir yol haritası için imkan tanıyor.
  • epitaf  (09.03.23 13:23:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.