[]

87 Yaşındaki Bireyin Evinin Satılması Süreci Hk.

Başlıktaki soru hakkında beni bilgilendirebilecek biri olur mu acaba arkadaşlar? Elzem bir şekilde 87 yaşındaki aile bireyimizin evini satmamız gerekmekte ancak süreç, internette okuduğum kadarıyla biraz komplike. Nasıl bir yol izlenebilir? Teşekkürler.




 
noterden vekalet ile satış yapılması ileride herhangi bir ithilaf olması durumu için daha sağlıklı

aile hekimine gitmeniz gerekir aile hekimi gerekli görürse kurula sevk eder.

vekalet ile web tapu üzerinden başvurulur ve halolur.


dikkat edilmesi gereken nokta vekaleti verirken vekaletin biraz dolu dolu olması örnek olarak benim adıma emlak beyannemesi vermeye rayiç bedel almaya gibi gayrimenkul üzerine çoğu şeyi yapmaya yetkili kılınmalıdır.
  • alp9900  (09.03.23 09:32:25) 
Öncelikle devlet hastanesinden akıl sağlığının ve şuurunun yerinde olduğuna dair rapor alınacak.

Sonra bu raporla beraber tapuya başvurup satış işlemi yapılacak. Ya da noterden vekalet verilecek ve vekaletle satışı yapacaksınız.

Ama noter vekaletinde çok geniş ve genel bir vekalet olursa tapunun kıllanıp kabul etmeme ihtimali var.

Eğer sadece bir adet ev ise konu olan, direkt o ev ile ilgili satış yetkisinin olduğu bir vekalet olursa tapu kolay kolay sorun çıkarmaz.
  • John Bloor  (09.03.23 09:51:04) 
Devlet hastanesi raporu ve noterden vekalet alınması "aynı gün" içinde yapılması gerekiyordu. Sanırım aynıdır, ihmal etmeyin.


  • alfired  (09.03.23 12:03:03) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.