[]

Terbiyesiz insanlara karşı napayım?

Hasbelkader muhabber kurduğum tipler var. Biri liseden arkadaşım diğerleri işyerinden. Terbiyesiz ve aşağılayıcı konuşuyorlar arada. Muhabbeti keseyim diyorum da zaten çevremde çok insan da yok. Ben de laf etsem çocuk gibi işi uzatıyor hakarete varan laflar ediyorlar. Böyle sizi küçük görmeye çalışan tiplere karşı ne yapmak gerekir?




 
Boyle insanlari kaale almiyorum. He deyip geciyorum.


  • nax  (08.03.23 22:27:29) 
rahatsız oluyorum diye bir kez uyarın, baktınız devam ediyor muhatap almamak lazım parazit gibiler mental için.


  • gule gule  (08.03.23 22:28:07) 
Kısaca laf koy, kendi içinde de siktir et


  • gadlemler  (08.03.23 22:49:50) 
Uzak durun hocam, sizin kalitenizi bozmaktan başka bir katkıları olmaz hayatınıza.


  • abbabaabbaababbabaababbaabbabaab  (08.03.23 22:55:04) 
Üniversiteden mezun olup düzgün bir işe girdiğimde lise arkadaşım kedi olalı bir fare tutmuşsun dedi bana. Sırf kısknçlığından söyledi bunu çünkü lisede de başarılıydım, cümlesi saçmaydı. O gün bugündür konuşmadım kendisiyle, ki arada sohbet eder görüşürdüm öncesinde. Sırf etrafınızda başka insan yok diye kimsenin sizi aşağılamasına veya ezmesine katlanmayın bence. Ya tepkinizi gösterin ki bir daha yapmasınlar ya da yol verin gitsinler.


  • huzurlarinizda huzursuzluk  (08.03.23 23:44:58) 
sağlıklı bir mesafe kurmak, sınır çizmek, soğukkanlı davranmak işe yarar.


  • elma  (08.03.23 23:48:12) 
bozuldugunuzu belli edin+soguk hissettirmek+mesafe. emin olun bu tip insanlari hayatinizdan cikarsaniz eksikligini bi kere bile hissetmezsiniz. cunku size bj sey katmiyor aksine moralinizi bozuyor


  • ala09  (09.03.23 01:08:52) 
asagilayici konustuklari zaman biraz daha acmalarini isteyin. anlamiyormus gibi yapin. bayaa salaga yatin gerekirse.

mesela birisi “kadin patronum sevisememis gene belli, her yere atar yapiyor” dedi diyelim. buyuk bir ciddiyetle “nasil yani tam olarak?” gibi seyler sorun, soyledikleri seyleri detaylandirmak zorunda kalsinlar. “sen en son ne zaman sevistin ki”, “e X kisisi de sevismemistir belki ne zamandir, bilemeyiz ki” gibi seyler soyleyin.

bazen (sasilacak kadar fazla sik hem de) refleks olarak konusuyor insanlar. yukaridakine ornek olarak etraftan “he yaaa ahauahauh” seklinde tepki bekliyorlar, bos goygoy. odaklanip nasil, neden diye uzerine dusunmek zorunda birakilinca ve soylediklerini daha farkinda bir sekilde tekrarlayinca bazen kendilerine geliyorlar. kivirmaya calisiyorlar sonra da. izlemesi cok keyifli, tavsiye ederim :)
  • taurina  (09.03.23 05:49:00) 
böyle insanlara mesafeli duruyorum, dövsen sen kötü oluyorsun, laf sokma benim becerebildiğim bir konu değil. yani kısacası onlarla laf dalaşına gireceğime, uzak duruyorum. herhangi bir kitap, ilgimi çeken bir youtube videosu bile bana yeter. illa insan olacak diye bir şey yok.


  • seyduna6687  (09.03.23 10:26:23) 
uzak durun.

çevrenizde çok insan olmaması toksik insanlarla beraber olma zorunluluğunu getirmiyor.
  • 1331c112  (09.03.23 10:36:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.