[]

Duyurunun Eski Burun Spreyi Bağımlılarına...

Bugün sonunda bu bağımlılıktan kurtulmak adına doktora gittim. Alerji ilacı yazdı ve burnumu iliyadin kadar açmayacak bir sprey verdi bilerek. Dedi ki 5-10 gün kapalı kalacak burnun, dayan.

Arkadaşlar 5 saat geçti ölecek gibiyim. 5-10 günü hayal bile edemiyorum şu an yani. Hadi uyanıkken bir şekilde idare ederim de gece yatarken nasıl dayancam ben? Böyle anti-depresan bırakır gibi azaltarak bıraksam olmuyo mu? Sadece yatarken sıksam falan?

Valla çok sıkmıcam söz :(

 
Bende hic oyle olmamisti neredeyse. 1 hap, 1 sprey 1 de burun duşu vermisti. O burun dusunu kullanirken burnumdan cikan sumuk miktarina akil sir erdirememistim.

Biraz dayan ama eger sansin varsa baska bir doktora da gidebilirsin
  • another satisfied lover  (08.03.23 21:00:31) 
sinus rinse tarzı bir burun duşu vermedi mi? Onlar çok işe yarıyor burun açma konusunda. Gidip kendiniz eczaneden alıp yapabilirsiniz. En azından rahatlatır uyku öncesi falan.


  • nundu  (08.03.23 21:02:30) 
Şöyle diyeyim burnum tamamen kapalı durumda şu an, kendisi de gördü kesinlikle nefes alıp veremediğimi. Oldum olası burun duşu yapamadığımı da belirtmiştim o yüzden önermedi diye tahmin ediyorum. Bir şekilde yapabilsem evde kendim solüsyon hazırlayacağım aslında da yok, herhangi sıvı bir şey sıktığım/ döktüğüm anda içinde duruyor sadece hiçbir yere gitmeden. İliyadini burnumu elimde kapatarak çalıştırtıyordum bu kadar tıkandığı anlarda hatta.


  • nolmus yani  (08.03.23 21:08:31) 
o tarz solüsyonlar hiçbir işe yaramasa bile burundaki alerjenleri, tozları uzaklaştırıyor. Eczaneden serum fizyolojik ve bir tane enjektör alıp, enjektörün iğnesini çıkartıp burnunuza su fışkırtmayı deneyin. Daha tazyikli ve ince bir şekilde geleceği için işe yarayabilir. Tuzlu su burnunuzun açılmasına yardımcı olur. İliadin/otrivine bağımlılığı çok zor ama belli bir süre sonra eskisine dönüş oluyor merak etmeyin.


  • nundu  (08.03.23 21:44:42) 
@nundu yarın bir deneyeyim. kit şırınga mırınga ne varsa alacağım artık. demin evde kendim tuzlu su hazırlayıp yıkamayı denedim ama yok bana mısın demiyor :/

umarım bir şekilde kurtulurum ya, benim tek korkum 10 gün böyle sürünüp sonucunda hala tıkalı kalmak. çok stres yaratıyor böyle balon gibi dolanmak.
  • nolmus yani  (08.03.23 22:01:15) 
iliadin bağımlılığının esas sebebi kemik eğriliği diye biliyorum ben. eğer kemik eğriliği varsa mutlaka ameliyat olun derim. yıllardır erteleyip geçen yıl oldum ben de. iliadinden kurtuldum bu sefer de alerji spreyi kullanıyorum. ondan kurtuluş yok maalesef:)


  • nothing in my way  (08.03.23 22:13:52) 
@nothing in my way kemik eğriliğim de var ama doktor tıkanıklıkların alerjiden kaynaklı olduğunu, dayanıp iliyadin sıkmazsam ameliyatın gerekmeyeceğini söyledi. küçükken demişlerdi bana burnun eğri büyüyünce ameliyat edelim diye hatta :) normalde nefes alabiliyordum eğriliğe rağmen. iki sene önce bahar zamanı elim iliyadin'e bi gitti gidiş o gidiş.


  • nolmus yani  (08.03.23 22:34:23) 
Desmont


  • gabe h coud  (08.03.23 23:14:08) 
durumlarımız çok benzer. eğer daha küçükken ameliyat önermişlerse olmanı tavsiye ederim. kemik eğriliği ile alerji birleşince çok kötü bir şey çıkıyor ortaya. ben neler çektim öyle.


  • nothing in my way  (09.03.23 00:28:04) 
Yılda 1-2 kez aynı durumu yaşıyorum. Yıllar önce doktor "Otrivine'i bırakıp Fixdual + Risonel Sprey kullanıyorsun" demişti. Geçiş dönemi zorlayıcı olmuştu gerçekten, Sinus Rinse falan da en fazla 10 dakika rahatlatıyordu. Ama dişimi sıkıp doktorun dediği şekilde devam ettim ve gerçekten Otrivine'i bıraktım.

Şu an bazen ilaç ve Risonel bitiyor, almayı unutuyorum günlerce ve doğal olarak burnum tıkanıyor. Hızlıca açsın diye gidip Otrivine'e sarılıyorum. Birkaç ay öyle devam ediyorum, sonra tekrar bırakmak için günlerce burnum tıkalı geziyorum.
Doktorun dediği doğru yani, bir süre tıkanık olacak burun malesef ama sonunda açılacak ve daha huzurlu ve sağlıklı bir burnunuz olduğunu fark edeceksiniz. Bence sıkın dişinizi.

Ayrıca Sinus Rinse de, tuzlu su da, diğer karışımlarda bende hiçbir işe yaramıyor.
  • gallienus  (09.03.23 01:39:02) 
dışarıdan yapıştırılan burun bantarından denedin mi ? tamamen açmaz ama hava geçisini bir miktar sağlayabilir.


  • orpheus  (09.03.23 07:13:28) 
1 senedir sprey kullanmıyorum ama öncesinde 1.5 sene boyunca her gece yatmadan önce iliadin ve otrivine kullandım.

Onsuz uyuyamayacak gibi hissediyordum, hasta olmasam bile uyku saatim geldiğinde burnum tıkanıyordu, silmek işe yaramıyordu.

Çok uğraştım ama 1-2 gün spreysiz yatmaya çalıştığımda sabah ağzım kurumuş, uykumu doğru dürüst alamamış olarak uyanıyordum.

Son seferinde o kadar hasta oldum ki burnumu iliadin bile açamadı. Ben de zaten açılmıyor kullanmıyorum dedim, 1 hafta sıktım kendimi. Hastalığım geçtikten sonra burnum otoyol gibi açık değildi, biraz rahatsız hissediyordum. Biraz daha sıktım dişimi.

Sinüzit için doktora gittiğimde durumu anlattım, kontrol etti. Burnunu kaybetmediğin için çok şanslısın dedi. Mukoza kuruması, kalıcı koku/tat kaybı gibi çok kötü sonuçları var.

Sakın sıkma, hayatın daha kolay hale gelecek. 1 hafta sık dişini, ondan sonra yavaş yavaş normale dönüyorsun. Bir fıs bile yapsan her şey sil baştan oluyor.
  • kimlanbu  (09.03.23 10:06:18 ~ 10:07:33) 
Hepinize çok teşekkür ederim. Verdiği ilaçlar Descase Tablet ve Nazobec Sprey.

İliyadinsiz 30. saatime girmiş durumdayım, gece çok berbattı ama garip bir şekilde sabah uyandığımda burnum açıktı. Tabi belli bir açıda durmaya devam edersem açık kalıyordu, kalkınca gene hafifçe tıkandı :D Ama şu an garip bir şekilde iyiyim dün ki gibi basınç hissi vs kesinlikle yok ve çok rahat olmasa da burnumdan nefes alabiliyorum. Bu kadar kolay olacağını tahmin etmemiştim açıkçası.

@Orpheus o bantlardan taktım dün bir iki saat, normalde fayda ederdi ama dün tam kapalı olduğum için etmedi. Bugün hafif açılmışken tekrar takacağım.
  • nolmus yani  (09.03.23 11:07:46) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.