[]

İkinci el araç alırken plaka değiştiriyor musunuz?

Farklı bir şehirden araç alıyorsanız plaka değiştirmeye gerek duyuyor musunuz? Avantajları veya dezavantajları nelerdir? teşekkürler




 
özel plaka almıyorsanız belli harfler rakamlar vs. gerek yok. aracın hasar geçmişini göstermesi açısından da kolaylık sağlar. gerek de yok bence ayrıca. çok abzürt bir plaka değilse kalsın bence.


  • erty_ksk  (08.03.23 17:07:01) 
değiştiririm. memleketimin plakasını taşımayı seviyorum.


  • jelly bear  (08.03.23 17:18:45) 
dertli yerlerin plakası ise her türlü değiştirin. mesela izmir'de oturup konya ve ötesi plakalı bir araçla gezerseniz çevirmelere daha çok girersiniz. otuz yıldır tecrübeyle sabittir.


  • alperz  (08.03.23 17:24:16) 
değiştirmedim 06 kaldı, iyi oldu herkes yol veriyor bu kesin kötü şofördür diye :)


  • tiny penny  (08.03.23 17:41:03) 
izmir plakalı öyle pek modifiyeci tayfanın sevmediği, düz bir araç aldım, değiştirmedim. iyi kötü şoför muamelesi açısından pek fark etmedi ya da ben bir dezavantaj fark etmedim, 4-5 yıldır istanbul'da kullanıyorum.
ama küçük yerde araç ne kadar sakin de olsa plaka başka bir büyükşehire ait olunca çevirmelerde daha çok durduruluyor, şimdiye kadar tecrübem bu yönde.

  • gkhncnzdgn  (08.03.23 18:49:01) 
35 plakalı araç almıştım "izmir güzeli" dedim, kaldı.


  • baldan kaymak  (08.03.23 19:07:27) 
geçenlerde 3 araba tekirdağ'da bir yere gidiyorduk, öndeki 34 çevirmeye girdi, ben 59 geçtim, arkadaki 06 yine çevirmeye girdi :)


  • delidir yakalayin  (08.03.23 23:08:56) 
Kendi sehrinizin girişinde- çıkışında çok durdurulmak dışında pek bir dezavantajı yok bence


  • olaylar olaylar  (08.03.23 23:22:19) 
Ben de değiştirmedim 06 ile geziyorum yabancı plakalara genelde çok korna çalınmıyor gözlemime göre; yol bilmiyordur diye düşünüp tolere ediyorlar; bir de Ankara plaka görünce sıkıntılı bir tip çıkabilir diye de bulaşmıyor olabilirler :D


  • titanic kemancısı  (09.03.23 00:40:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.