Eşim(kadın) yaptırmak istedi. Normal tel ile yapabiliriz dedi hekim. Tellerle bir yıldan fazla yaptıktan sonra son 3-4 aydır invisalign ile devam ediyor tedavisi.
Invisalign'i kaybetmişti geçen ay, bedava şekilde yenisini vermişti hekim.
Bu ay yeniden kaybettiğinde 1900 TL para verdik sanırım.
1- Memnun kalacak gibi görünüyor. Tedavi tamamlanmadı ama çok önemli ve olumlu bir fark var.
2- Pahalı ama şu anda peynir de pahalı, televizyon da pahalı, diş tedavisi de pahalı. Üniversite öğrencisinden özel ders bile herhalde saati 200 TL'dir. Bu konuda uzmanlığı olan bir diş hekiminin pek çok zamanını alacağınızı düşünürseniz pahalı fiyatlar bile makul görünüyor bana.
3- Kesinlikle değer. Gülümsemenizi saklamadan yaşamak çok rahatlatıcı bir duygu. Pek çok kişinin geçirdiği estetik burun ameliyatı bunun 7-8 katı kadar pahalı, çok daha acılı, ameliyat riski var vs. ama etkisi belki de ortodontinin etkisinden daha az (elbette kişiden kişiye değişecektir)
4- Gebelikte uygulanması sakıncalı olabilir. Hekim söyleyecektir. Gebeliğin dişleri, kemikleri ne kadar fazla etkilediğini siz benden iyi biliyorsunuzdur. Ayrıca ortodonti tedavi ani bir acı vermese de sürekli hafif bir ağrı, rahatsızlık oluşturan bir tedavi. Hamilelik sürecine bu rahatsızlığı eklemek isteyeceğinizi sanmıyorum.
Ortodontik tedaviye başlamadan önce 5-6 hekimle/klinikle görüşmüştük. Hepsi sanki "paranın yarısı malzemeye gidecek, diğer yarısını hekimlik için alıyoruz" gibi konuşmuştu. Ama kaybettiğimiz invisalign'i ücretsiz şekilde vermesinden, braket ve telleri istediği zaman değiştirmesinden anladığım kadarıyla malzemeler o kadar da pahalı değil. Zaten o basit braketlerin nasıl bu kadar para tutacağını anlamamıştım.
Hekimin yakın olması önemli, sık sık gitmeniz gerekebilir. Cumartesi çalışıyor olması sizin için gerekliyse ona da dikkat etmeyi unutmayın.
Hekimin daha önceki işlerini görmeniz, yorumlarını okumanız, hatta mümkünse bekleme odasındaki hastalarıyla birkaç kelime sohbet etmeniz faydalı olur.
0