[]

Invisalign diş tedavisi yaptiran var mi

Merhabalar,

Varsa eğer:
1- memnun kaldiniz mi
2- ne kadar ödüyorsunuz cok pahali degil mi
3- değiyor mu bu ucrete
4- gebelikte uygulanmasinda sakınca var mi
5- istanbul anadolu yakasinda önereceğiniz hekim var mi

Tesekkurler

 
ben de soru ekleyebilir miyim

6. invisalign vs normal dis teli arasinda avantajlar dezavantajlar neler? bana sanki dis teli daha saglam olurmus gibi, invisalign'in avantaji gorunmez olmasindaymis gibi geliyor ama merak ediyorum yaptiranlar ne dusunuyor.
  • hot potato  (08.03.23 17:14:56) 
ben yapmadım ama abim yaptırdı bildiklerimi yazayım.

avantajları
-görünmüyor
-her şeyi yiyebiliyorsun, ısırabiliyorsun çünkü çıkarıp yiyorsun
-belli bi yaştan sonra telle dolaşmak istemeyenler için çok ideal
-tel gibi kopma-atma durumları olmuyor
-genelde acilen diş hekimi ihtiyacınız olmuyor

dezavantajları
-her bir şey yiyeceğiniz zaman çıkarmanız gerek
-bu ekstra disiplin gerektiriyor günde en az 20 saat falan takmanız lazım
-pahalı (şu an 30-40 vardır)
-tedavi süresi daha uzun


ek olarak gebelikle bi alakası yoktur, sakınca da yoktur yani.
  • jelly bear  (08.03.23 17:22:37 ~ 17:23:18) 
daha dün planlamayı gördüm 2-3 haftaya gelecek. Bir yakınım 3 aydır takıyor memnun. Normalde çok çarpık dişlere yapılmıyor diyorlardı ama benimkine bile yapılabilir çıktı ve 6 ay sürecek şu anki planlamayla. Kısa yani. 6-9 ay sürüyor çoğu duyduğum kişinin. En son dişin arkasına sabitleyici metal bişey takıyorlarmış zaten tel olayında da varmış o.

gebelikle bir ilgisi olacağını sanmam, ağzına plastik bişey takıyorsun 20 saat takılı kalıyor sadece.

Tel kaç para bilmiyorum ama bu 45-55 bin civarı benim duyduklarım. Ben normalde dişimi yaptırmazdım, tel istemiyorum. Görünmez böyle yeni bir icat olduğu için yaptırabiliyorum.

Bana bir diş çekimli (4 diş) bir diş çekimsiz planlama çıkarıldı. Doktor önce çekmeden deneyelim dedi gerekirse ek plak istenebiliyormuş. (çekilmezse dişler öne doğru gelip düzeliyor, dişlek olma ihtimalim var ve beni geriyor ama duruma göre 2-3 ay sonra çekimliye geçebiliriz diye konuştuk)
  • nhk ni youkosu  (08.03.23 17:29:56) 
Eşim(kadın) yaptırmak istedi. Normal tel ile yapabiliriz dedi hekim. Tellerle bir yıldan fazla yaptıktan sonra son 3-4 aydır invisalign ile devam ediyor tedavisi.
Invisalign'i kaybetmişti geçen ay, bedava şekilde yenisini vermişti hekim.
Bu ay yeniden kaybettiğinde 1900 TL para verdik sanırım.

1- Memnun kalacak gibi görünüyor. Tedavi tamamlanmadı ama çok önemli ve olumlu bir fark var.
2- Pahalı ama şu anda peynir de pahalı, televizyon da pahalı, diş tedavisi de pahalı. Üniversite öğrencisinden özel ders bile herhalde saati 200 TL'dir. Bu konuda uzmanlığı olan bir diş hekiminin pek çok zamanını alacağınızı düşünürseniz pahalı fiyatlar bile makul görünüyor bana.
3- Kesinlikle değer. Gülümsemenizi saklamadan yaşamak çok rahatlatıcı bir duygu. Pek çok kişinin geçirdiği estetik burun ameliyatı bunun 7-8 katı kadar pahalı, çok daha acılı, ameliyat riski var vs. ama etkisi belki de ortodontinin etkisinden daha az (elbette kişiden kişiye değişecektir)
4- Gebelikte uygulanması sakıncalı olabilir. Hekim söyleyecektir. Gebeliğin dişleri, kemikleri ne kadar fazla etkilediğini siz benden iyi biliyorsunuzdur. Ayrıca ortodonti tedavi ani bir acı vermese de sürekli hafif bir ağrı, rahatsızlık oluşturan bir tedavi. Hamilelik sürecine bu rahatsızlığı eklemek isteyeceğinizi sanmıyorum.

Ortodontik tedaviye başlamadan önce 5-6 hekimle/klinikle görüşmüştük. Hepsi sanki "paranın yarısı malzemeye gidecek, diğer yarısını hekimlik için alıyoruz" gibi konuşmuştu. Ama kaybettiğimiz invisalign'i ücretsiz şekilde vermesinden, braket ve telleri istediği zaman değiştirmesinden anladığım kadarıyla malzemeler o kadar da pahalı değil. Zaten o basit braketlerin nasıl bu kadar para tutacağını anlamamıştım.

Hekimin yakın olması önemli, sık sık gitmeniz gerekebilir. Cumartesi çalışıyor olması sizin için gerekliyse ona da dikkat etmeyi unutmayın.
Hekimin daha önceki işlerini görmeniz, yorumlarını okumanız, hatta mümkünse bekleme odasındaki hastalarıyla birkaç kelime sohbet etmeniz faydalı olur.
  • michael_knight  (08.03.23 18:15:56 ~ 18:16:50) 
@michael_knight daha dün bu mevzu geçti, doktor invisalign'ın sitesinden bir detaya baktı bir paketi alırlarsa 3 yıl istediği kadar plak isteme hakkı oluyormuş. Sanırım hekimler farklı opsiyonları satın alabiliyor.


  • nhk ni youkosu  (08.03.23 18:24:14) 
merhaba, ben tedaviye yaklasik 3 hafta once basladim. sorulara cevaplarim:

1- su an memnunum ama her an bir seyler yiyip icen (ozellikle cay kahve duskunlugu olan) biriyseniz cok zorlanacaginizi soyleyebilirim cunku plaklar takiliyken su disinda bir sey icmemeniz oneriliyor. pratikte ise soguk ve renksiz oldugu surece sıkıntı yok ama cayi kahveyi sicak seviyorsaniz surekli plaklari tak cikar yapacaksiniz demektir ya da cay kahve aliskanligindan vazgececeksiniz.

2- ben aralik ayinda satin almistim paketi 40 bin tl olacak sekilde. simdi zam geldigini biliyorum ama bu tedaviyi yaptirmaktaki tek amaciniz estetik degilse gelecege yatirim gibi dusunulmeli diye dusunuyorum. ornegin benim alt dislerim kirilmaya basladi sıkışıklıktan (ve dis sıkma huyum da buna tuz biber oldu). su anda hala dislerimi normal kullanabiliyor olsam da kirila kirila kaybolacak on dislerim icin gelecekte implant yaptirmaya kalksam hem cok daha fazla odeyecegimi hem de daha cok zahmetli bir tedavi sureci gecirecegimi dusununce yaptirmaya karar verdim.

3- henuz daha cok yeni basladigim icin bu soruya su an bir cevabim yok, umarim deger :)

4- gebelikte uygulanmasinda bir sorun yok vucuda bir sey enjekte edilmiyor ve herhangi bir ilac kullanimini gerektirmiyor. yalniz dislerinizi sık fircalamaniz gerekecegini dusununce mide bulantisi gibi etkiler yapabilir. ben gebelikte sadece ve sadece dis macunuyla bulanti yasamis biri olarak hamileyken yaptirsam dislerimi fircalamak buyuk eziyete donusurdu diye dusunuyorum. fakat kilo kontrolu acisindan olumlu bir etkisi olabilir nasilsa hamileyim diye her akliniza geleni yemenizi engelleyebilir :) (hamileyken 25 kilo almis biri olarak bu guzel bir avantaj olabilirdi diye dusunuyorum :) )

5- benimki avrupa yakasinda o yuzden bu soruya bir cevabim yok maalesef.

bonus soru 6- dis teline gore avantajlari;

- tak cikar imkani olabilmesi plaklari cikardigimizda istedigimiz her seyi rahatlikla yiyebiliyor olmak.

- dis teli takmak istemeyen kisiler icin belli belirsiz gorunuyor olmasi.

- programin kendi yapay zeka sistemi sayesinde bittiginde dislerin asagi yukari neye benzeyebilecegini simulasyonla gorebilmek.

- belli sayida plak verildigi icin acil durumlar harici doktora daha nadir gitmek gerektirmesi.

- plaklarin kaybolmasi gibi durumlarda ucretsiz yenisini alabiliyor olmak ve tedavi bittikten sonraki 5 yil icinde herhangi bir olumsuz durumda yeniden ucretsiz plak talep edilebilmesi (bu madde sanirim aldiginiz pakete bagli her durumda gecerli olmayabilir).

dezavantajlari:

- tel takmadigim icin kullanim acisindan karsilastiramam ama plaklari takinca konusmada hafif bir pelteklik oluyor bu beni cok rahatsiz etti hala buna tam adapte olamadim, telde de boyle bir durum oluyor mu bilmiyorum ama.

- tedavi kisa surmuyor ve plaklari duzenli ve disiplinli sekilde takmak gerekiyor, oyle canim istemedi takmadim derseniz o tedavi bitmez :/ gunde min. 20 saat takilmasi lazim hatta gercekten randiman almak isterseniz en az 22 saat olarak soyleniyor ki kalan 2 saat de gun icindeki ana ogunler + dis temizligine ancak yetiyor hatta bazen yetmiyor. uzun uzun sofrada oturmayi seven biriyseniz gercekten cok zor zamani yetistirmek. bunun yaninda cok kasmayayim daha uzun sursun ama 20 saat yeter gunluk de diyebilirsiniz, tercihinize bagli bu da sonucta.

aklima cok da baska bir sey gelmedi sanirim her seyi cevaplamis oldum :)
  • in vino veritas  (08.03.23 20:00:54) 
Ben bir yılı tamamladım.
Memnunum

Üç plak sonra orijinal plan bitiyor.
Sonra tekrar ölçü alınıp belki revizyon yapılacak veya retainer gelecek


Ben sanırım ödeme bir buçuk sene önce olduğu için epey uygun maliyetle yaptırmış oldum.

İlk hafta bu iş nasıl olacak diye düşünmüştüm ama sonuçtan memnunum.
İkinci ay tamamen alışmıştım. Hayatımın sıradan bir parçası oldu. Aman hadi artık bitsin havasından çoktan çıktım
  • nop  (09.03.23 01:37:08) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.