[]

İthal pirinçler?

Geçen gün markette dolaşırken baktım Yayla'nın 2,5 kiloluk pirinci var ve diğer ürünlerine göre %20-30 falan daha ucuz, ucuz bir şey görünce keriz gibi hemen fazla fazla alma eğilimine girdim ama sonra baktım ithal pirinçmiş menşei de Amerika, Amerika ibaresini görünce keriz mode'um tekrar aktif hale geldi hemen yine fazla fazla alayım dedim Amerika neticede gelişmiş ülke dedim ama sonra dedim ki ulan bu Amerika ibaresi kıtayı da belirtiyor olabilir, misal pirinç Bolivya'dan Peru'dan geliyor olsa ona da Amerika yazabilirler teknik olarak ve kimse de sen niye böyle yazıyon olm demez, alsam mı almasam mı git gelleri yaşarken almadan çıktım, sonra acaba alsa mıydım diye düşündüm ama bir şeyin hem ithal hem de ucuz olması beni ikirciklendirdi doğrusu. Nedir şimdi bunun gerçeği almamakla iyi mi ettim kötü mü, nedir? Teşekkür ederim.




 
Sürümden kazanıyordur abi. Amerika diyince de ABD'yi kastetmişlerdir.

Ben de dikkat etmeye çalışıyorum bakliyat alırken yerli olsun vatandaş kazansın diye ama dediğin gibi Osmancık'tan İstanbul'a gelen ürün 10 bin km öteden gelenden %30 daha pahalı olunca başlarım öyle işe diyerek ucuzunu aldığım da çok oldu.

Bir de son zamanlarda markalar iyice bokunu çıkardı bu menşei işinin. Bazısı yurtdışından getirip Türkiye'de paketlettirdiği için Türkiye yazıyor ama ürün burada hiç yetişmeyen bir şey misal. Bazısı ise işi ileri götürüp hiç yazmıyor normalde cezayı yiyip paşa paşa eklemesi lazım ama Ticaret Bakanlığı'nın çalışma şekli ve uygulamaları malum.
  • chicha_v2  (08.03.23 15:26:28) 
kullandım bir sıkıntısını görmedim. çok kullanan vardır.


  • jelly bear  (08.03.23 15:27:47) 
Almadan çıkarken de "almamakla kesin kerizlik yaptım he" diye de içimden geçirdim yeminle keşke alsaydım. Bir de Hindistan'dan gelen vardı mesela ulan dedim Hindistan'dan gelen pirinç de yenmez kesin ishal oluruz falan dedim onu da alamdım ama sonra Hindistan'dan gelen basmatileri yediğim aklıma geldi şimdi ona da üzüldüm. Verdiğimiz bir tane doğru karar yok.


  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (08.03.23 15:34:43) 
Amerika'da öyle iyi pirinç olacağını çok sanmıyorum. Yani tabii ki alınırdı yenirdi de öyle ah vah edilecek bir şey değildir herhalde. Ama Hindistan iyidir, o kaçmış olabilir :)


  • giovanne  (08.03.23 15:48:00) 
Abi benim aklıma asıl takılan konu şu: Bunlar neden ucuz? Yani benim baktığım ürün şu: www.a101.com.tr 2,5 değilmiş bu arada 2 kiloymuş gfgkf ve üretim yeri ABD'ymiş pakette Amerika yazıyordu sadece ama olsun yine ucuz şu an 45 liraya satılıyor bu A101'DE ama mesela Yayla'nın 2 kiloluk Osmancık pirinci 100 lira civarı, yani dışarıdan gelince daha pahalı olması lazım bu ucuz, ithallerin hepsi öyle. Bim'de de Hindistan'dan gelen 2,5 VE 5 kiloluk pirinçler var o da baya ucuz. Niye böyle oluyor sadece aradaki aracıların marifeti mi bu?


  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (08.03.23 16:17:24) 
daha "bilinçli", makineye dayalı geniş ölçekli tarım yapılıyorsa daha ucuz olabilir, neden olmasın? devlet politikaları gereği sübvansiyon vs vardır.


  • co2s2  (08.03.23 16:51:48) 
hocam o pirincin türü bizim pirinçlerden farklı yakından incelersen ince uzun, verimi daha yüksek olabilir

bir de bizim pirinçleri pişirirken 1e 1.5 oranda su katıyoruz, bu ithal pirinçlere eklenen su oranı da farklı, arkasında yazıyordu, lapa lapa da olmuyor
  • freebird5406_2  (08.03.23 16:57:19) 
freebird aynen öyle evet, ilk baktığımda basmati sandım hatta bir an heyecan bile yaptım, daha önce bilmeden alıp kullanmıştım bizim pirinçlerden baya farklı yapı olarak su çekmiyor şişmiyor, misal baldo 2 katına çıkarken bu neredeyse çiğ haliyle aynı gibi. Yani ben antrenman yemeği için yiyorum benim için daha iyi fazla şişmemesi su çekmemesi, şimdi daha çok yükseldim bu pirince akşam çıkıp alayım 2-3 paket.


  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (08.03.23 17:01:55) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.