[]

konuk oyuncu

dizilerde anlıyorum. dizinin belirli bir kadrosu vardır, ama bir veya birkaç bölümde geçici olarak meşhur bir oyuncu gelir, oynar, rolü bitince gider. veya kısacık bir sahnede, ufacık bir rolde görünüp sevenlerini mutlu eder. bu kişiler dizi jeneriğinde "konuk oyuncu" başlığı ile sunulur.

ama bakıyorum filmlerde de "konuk oyuncu" var. ya film dediğin zaten tek seferlik bir gösterim. yani bir kadrosu var ve o kadro zaten sadece o film için bir araya geliyor. bu filmde oynayan herkes o filmin oyuncusu değil mi zaten? niye "konuk oyuncu" oluyorlar? seyirciler arasından sahneye davet edilip eline mikrofon tutuşturulan şarkıcı gibi, film çekimi sırasında oradan geçiyormuş da "hadi gel de seni de bi sahneye koyuvirelim" demediler ya.

filmlerdeki konuk oyuncu neyin konuğu? yani o oyuncu filmin herhangi bir oyuncusu olmaktan farklı olarak niye konuk, neye konuk?

 
ornek verir misin hocam.


  • wallcan  (08.03.23 12:27:01) 
filmlerde ben de konuk oyuncuya denk gelmedim

rolü kısa, başrol olmayan fakat mesleki olarak başroldeki oyunculardan kıdemli olan oyuncunun ismi filmdeki ana karakaterler yazıldıktan sonra " ... and robert de niro" diye yazılır örneğin

bunun da kendi içinde bir hiyerarşisi var
  • freebird5406_2  (08.03.23 12:31:10 ~ 12:34:06) 
mesela ilk aklıma gelen film recep ivedik 7: i.imgur.com

yol arkadaşım: i.imgur.com

pek yakında: i.imgur.com
  • kibritsuyu  (08.03.23 13:17:17) 
Trt2'de bir filmde denk gelmiştim yakın zamanda. Ücretsiz, hatır ya da pr için dahil olup 2 dk görünen ünlü kadrosu gibi duruyor.


  • zihua  (08.03.23 13:19:38) 
(bkz: cameo) ya konuk oyuncu diye bir isim takmisiz da ondan oyle. Hollywood da normalde cast da yazmaz cameo'lar , bizim ki bizim ekstra saygi konseptimiz yuzunden yaziliyor olabilir.


  • wallcan  (08.03.23 13:25:42) 
Bu çok normal bir şey. Pek Yakında filminde Yılmaz Erdoğan'ın sahnesi bir dakika bile yoktur. Konuk ya da misafir olduğu söylenmese ben filmde yer aldığını düşünürüm. Doğru bir uygulama.


  • dissendium  (08.03.23 13:30:07) 
filmlerdeki misafir oyuncuları cast'a, afişe yazarsanız doğru olmaz. ya da afişte fotoğrafları olmaz.

genelde de hatır gönül için gelen popüler isimler oldukları için ayrı bir bölümde yer verilip jest yapılır.
  • brkylmz  (08.03.23 14:06:19) 
Tek sahne için gelmiş ya da çekim süresi max 2 günü geçmeyen, ismi diğerlerine nazaran daha duyulmuş -kıdemli- oyunculara diyoruz. Yani sete konuk olmuş gibi düşünürseniz durumu daha iyi anlayabilirsiniz.


  • amelie poulain  (08.03.23 16:46:22) 
1- başka bir filmde ya da dizide oynadığı rolü ya da benzerini, hatta gerçek hayatta kendisini oynuyordur. biraz da pr maksatlı aynı rolü / kendini oynar.

2- kendisi için düşük bir roldür ancak film ekibine destek olmak için, gerekiyorsa para almadan iki dakika küçük bir rol oynar. destek maksatlı.
  • co2s2  (08.03.23 17:05:07) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.