[]

Otobüste şahit olduğum olay

Eve giderken otobusteyim. bir anne ile oğlu karşımda oturuyorlar. çocuk annesine "anne teşekkür ederim" dedi, annesi de ne için diye sordu çocuk yaptıkların için dedi.

annesi de bunun için teşekkür etmene gerek yok annecim sen her şeye değersin diye cevap verdi. çocuk 13-14 yaşlarında.

millette ne anneler var dedirtti resmen bizimkinin bize etmediği hakaret kalmadı. bir kere sarıldığını hatırlamıyorum. insan hayatı sorguluyor resmen.

 
Yapacak bir sey yok, bir nesil piskopatti, dustun diye dayak yerdin, sevgisini gostermezdi falan:)


  • freedonia  (07.03.23 23:18:42) 
Tatlış bir diyalog. Okuyunca kalbim yumuşar gibi oldu.


  • vedatchilipeppers  (07.03.23 23:44:04) 
Ne güzel...


  • gadlemler  (07.03.23 23:44:54) 
Geçen sene İzbanda bir anne ile 4-5 yaşlarında kızının sohbetine kulak misafiri olmuştum. Anne kızın her söylediğini hiç öyle çocukça bulmayıp, bir büyük insan gibi dinleyip büyük insana cevap verirmiş gibi detaylı cevaplar veriyordu. Uzun bir yolculuktu. Yol boyunca dinledim ve hayran kaldım.

O ailede hiç kimse kimseye sesini yükseltmemiştir. O çocuğa hiç kimse 'sus bakayım.' dememiştir, 'Sen anlamazsın, senin aklın ermez' dememişlerdir.' Her konuda fikrini almışlar ve olmayacak bir şeyse sebeplerini izah etmişlerdir. O çocuk, çocukluğunu yaşamanın yanı sıra hep kendini bir birey olarak görmüştür.

Öyle yetiştirilmiş bir çocuğun büyümüşüne denk gelmişinizdir. Anne o sözleri dişiyle tırnağıyla hak etmiştir.
  • Mirket  (07.03.23 23:48:44) 
Sizinki ile senin arasında ne olduğunu bilmeden buna yorum yapmak gereksiz. Hele ki böyle bir yorum üzerinden hiç olmaz.

Ben de yeğenime bakıyorum mesela, aramızdaki ilişkiye bakıyorum ve annemin-babamın durumlarına bakıp üzülüyorum. Bana benim yeğenime yaklaştığım gibi yaklaşabilirlerdi diyorum ama bir sürü şey geçiyor aklımdan, sonra aman boşver diyorum kapatıyorum. Çok fazla etken var üzerine konuşulacak ama hepsi için geç artık.
  • mada  (08.03.23 01:24:55) 
küçükken gece ışık açıp ders çalıştığım için dayak yemiş adamım.
eski nesil biraz öyleydi, böyle kabul etmek lazım sanırım.

  • vizivozo  (08.03.23 01:29:04) 
Benim oglan 4 yasindayken altini degistirdigim icin bana tesekkur ediyordu. Kanada bebesi.


  • thetruenorthstrongandfree  (08.03.23 02:21:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.