[]

tv'de danışman mı, kafede barista mı?

bir işte tutunamadım, boyuna iş değiştiriyorum, okul da online olunca daha ciddi iş bakayım dedim.

şimdi bir yol ayrımına geldim, iki görüşmede olumlu. kaldığım yere 10 dakika mesafede baristalık yapacağım, ya da bir saat yol gidip bilinen bir tv kanalında danışmada duracağım. baristalık biraz daha fazla kazandıracak maaş olarak ama diğeri görünüşte daha eğlenceli gibi ve haftada 4 gün.

yorumlarsanız sevinirim. akıl akıldan üstündür :)

 
Aradaki gelir farkı seni yoksulluğa düşürmeyecekse ben danışma diyorum


  • elorelia  (07.03.23 20:11:45) 
Haftada 4 gun olan hangisiyse o


  • balpolen  (07.03.23 20:18:11) 
danışma


  • ezkaza  (07.03.23 20:20:33) 
baristalıktan gerçekten iyi anlıyorsanız barista derim. Zanaat önemli şey.


  • sailor  (07.03.23 20:22:33) 
tv'de danisma. baristalik bir yere gitmez ama tv kanalinda insanlarla tanisirsin. elorelia'nin dedigi gibi maddi olarak cok zorda degilsen danisma.

bir de 4 gun ve gunun buyuk cogunlugunda rahat rahat oturacaksin. dizi, film bile izlersin orada. o yolda kaybettigin zamani fazlasiyla kazanirsin.
  • antikadimag  (07.03.23 20:24:20 ~ 20:27:15) 
Danisma +1


  • duster  (07.03.23 20:37:04) 
danışman mı yoksa lobide görevli mi? ikisi başka şeyler. ona göre yazalım.


  • alperz  (08.03.23 02:36:19) 
tv şirketinde danışma dediğin, plaza girişindeki danışmaysa salla. hiç bi şeye yaramaz.

baristalık bence.
  • brkylmz  (08.03.23 10:50:18) 
Ben baristalığı seçerdim.

Öncelikle baristalıkta gerçek bir iş yapıyor, bir meslek öğreniyorsunuz.

Televizyon kanalında danışmada çalışmak ne eğlenceli ne de önemli bir görev. Baristalıksa insanın hem kendisini keşfetmesi ve dinleyebilmesi hem de pek çok insanla tanışması için faydalı. Ayrıca baristalık yapan kişi bir süre sonra kendi işini de kurabilir. Bu iş kahvecilik olmak zorunda değil, sonuçta öğrendiği şey müşteriyle yüz yüze iletişim, satış, güleryüz, kapris çekmek, sinirli sakinleştirmek vs.

Ben de pek çok arkadaşım da çeşitli televizyon kanallarında uzun zaman çalıştık,. Çalışanların çok önemli bir kısmı 2 asgari ücretten az kazanan, çalışma saatleri ve şartları iyi olmayan mutsuz insanlar. Sizin aklınızda ne var bilmiyorum ama danışmada birkaç yıl çalıştıktan sonra televizyonun diğer departmanlarına geçmeniz de pek kolay değil, geçerseniz orada mutlu olmanız veya iyi kazanmanız da pek olası değil.

İş hayatına yeni başladığınızı varsayıyorum o yüzden daha az gün çalışmak sizin için önemli bir kriter olmasın, kendinizi geliştirebileceğiniz pozisyonlar sizin için tercih sebebi olsun.
  • michael_knight  (08.03.23 11:31:00) 
tv'yi seçtim, bakalım buna da bir iki ay :)


  • fakat  (08.03.23 14:23:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.