[]

Evden çıktı bu akrep zehirli midir ?

ibb.co
Kedilerim de var bana ya da kedilerime zararı olur mu? Ne olur ?



 
Akreplerin genelde kuyrukları kalinlastikca ve kiskaclari incelestikce zehirlilikleri artıyor. Fotoğraftakinin kuyruğu baya kalın, kiskaclari da ince göründü bana. Zehirli olabilir. Ev hangi ilde? Zehirli akrepler doğu ve güneydoğu bölgelerinde görülüyor daha çok.


  • sckxyss  (07.03.23 14:39:10) 
akrep uzmanı değilim ama türkiyede öldürücü zehirli akrep yok, sokunca 2-3 gün ateş mide bulantısı, kızarma yapıyor, zaten sizin bölgede çoksa sağlık kuruluşundakiler bu akrepten haberdarlar ve ona göre panzehiri var ellerinde yukarıda yazdıklarımı hafifletiyor, hastaneye sağlık ocağına giderseniz bir sorun

ama haklısınız insan akreple karşılaşınca rahatsız oluyor ben saygı duysam da rahatsız oluyorum gördüğümde
  • freebird5406_2  (07.03.23 14:40:25 ~ 14:43:50) 
"Akrebin kıskacı büyükse zehirsiz, kuyruğu büyükse zehirlidir." derler ama bu bilimsel olarak doğru değilmiş. Yine de sizin fotoğraftakinin kuyruğunun büyük olduğunu göz önüne alalım.

Umarım sizi gereksiz yere korkutuyorumdur ve öyleyse çok özür dilerim ama sizce gösterdiğiniz akrep şu linktekine benziyor mu?
www.memurlar.net

Akrep gibi konularda en iyi bilgiyi komşularınızdan, o bölgede yaşayanlardan alırsınız. Hem uzak tutmakla ilgili, hem zehirli olup olmadığıyla ilgili hem de ısırığı durumunda ne yapmak gerektiği ile ilgili sorularınızı o bölgenin insanına sormaya çalışın.
  • michael_knight  (07.03.23 14:48:22) 
@ sckxyss ev Edremit güre de


  • kediperili  (07.03.23 14:51:19) 
@ freebird5406_2 ben de zarar vermemeye dikkat ediyorum karıncalar böcekler sivri sinekleri bile öldüremem de akrep işte kedilerimi zehirler mi diye de kaygım var. Teşekkürler cevaplar için


  • kediperili  (07.03.23 14:54:39) 
@ michael_knight linki görmüştüm ama sakin kalmaya çalıştım vallahi fena oluyorum


  • kediperili  (07.03.23 14:56:51) 
Benzer durumdayım. Hoş değil, ama insan için öldürücü değil. Bu anlamda endişelenmeyin.

Kediler genelde uzak duruyor, ama merak da ediyorlar. Dolayısıyla risk var. Buna karşın, önlem de alamazsınız malesef.

Ben çözümü şöyle buldum:

Evin içi için buharlı süpürgeyle temizlik yapıyorum. Hem akrep, hem de başka böcek filan kalmadı.

Evin dışı için de, tavuk beslemeniz yeterli. Üç dört tavuk, kene ve akrep gibi haşeleri yok ediyor. Ancak tavuk da pire yapar. Tavuk ve kedileri pireye karşı diatomik toprak ile koruyabilirsiniz. Veya veterinerden alacağınız dış parazit ilacı ile.
  • alfired  (07.03.23 21:38:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.