[]

Akrebi evden uzak tutmak için (kedili ev)

Ormanlık bir yerdeyim evde 6 kedi var. Komşunun dediğine göre bir önceki kiracı çok akrep olduğunu söylüyormuş. Ama leş gibi insanlarmış biz temiziz temizlik faktörü fark eder sanırım. Neyse İlaç tavsiyesi istiyorum kedili eve ilaçlama yapamam bahçeye yapmak istiyorum bana tavsiyelerde bulunun lütfen ne yapabilirim. Eve de sirke sıkıyoruz kokusunu sevmezmiş, doğru mu? (Unuttum) Bir sorum daha var: zeytin ağaçlarının olduğu yerde akrep çok olurmuş, doğru mu?




 
Hocam öyle bir yerde yaşıyorsanız akrebine de böceğine de yılanına da katlanacaksınız, benzer yerde yaşadım, öldürmeden yakalayıp uzaklaştırmayı tercih ettim fakat karşı komşumu yılda 1 kere yazın sokardı o da alışmıştı, pis ya da temiz olmakla ilgisi yok hayvanların doğal ortamına ev kurmuşlar, kuru lavanta kapı ve pencere yakınına koyarsanız kokusu uzak tutar, sokak kedileri akrep ve yılanla oynar ve öldürür normalde ama sizin ev kedileri buna alışık olmayabilir, ev bahçeliyse tavuk alın birkaç tane onlar da uzak tutar

Yaşadığım yer hem zeytinlik hem kayalıktı, tam uygun ortam

Bide halk arasında akrebi öldürürseniz diğerleri intikam almaya gelir derler hurafe olabilir :) sizden öncekiler denk geldikçe öldürdülerse belki o yüzden öfkelenmişlerdir
  • freebird5406_2  (07.03.23 14:05:22 ~ 14:16:08) 
uzak tutamazsınız. temizlik kısmen faktördür, şöyle faktör olur; akrep yırtıcıdır. gece avlanır, evi pis olanın evinden akrep için potansiyel besin konumunda başka börtü böcek de vardır kesin, dolayısıyla akrebi çekebilir. özellikle zeytin ağacıyla bir bağlantısı yok, zeytin kokusuna gelmiyorlar ancak sıcak-kuru ortam sever güneş sevmezler gündüz taşların altında vs yatar gece ava çıkarlar. ormanlık bir yerde olduğunuza göre güneydoğuda değilsiniz. güneydoğudaki meşhur sarı akrep dışında çok tehlikeli zehirli bir akrep yok türkiyede, en azından bu konuda içiniz bir nebze rahat olabilir :)

ilaç hiçbir şekilde fayda etmez emin olun. ilaçlama eğer evinizin içinde bir yerlerde yuva falan varsa işe yarar. sizin sorununuz dış ortam, akrep dışarıdan içeriye gelecek, ilaçlamayla kurtulamazsınız her türlü bir yerlerden gelecek, sorunun kaynağı dışarıda çünkü ve açık alanı ilaçlayarak kontrol altında tutamazsınız. akrebi kontrol altında tutacak kedi-tavuk gibi bahçeniz varsa bahçede besleyebileceğiniz doğal yırtıcılar dışında kimyasal müdahaleyle başa çıkamazsınız.

son olarak; evde akrep görürseniz kesinlikle öldürmeyin. intikam almaya gelme hurafesinin aslı şudur; akrepler de çoğu örümcek ve birçok eklembacaklı gibi yavrularını sırtında taşır. yumurtalarını-yavrularını sağa sola saçma olasılığınız çok yüksek, olur da bir akrebi, örümceği, hamamböceğini öldürmek durumunda kalırsanız cinayet mahalini çamaşır suyu veya tuz ruhuyla silin, çamaşır suyu en idealidir genellikle. ikisini aynı anda kullanmayın tabii.
  • solitude ov the lonliest star  (07.03.23 16:44:25) 
Bahçeye üç beş tavuk salın, kene, akrep, böcek ne varsa yer bitirirler, ayrıca duvarları bel hizasına dek beyaz kireçle boyayın, hem duvara tırmanan böcekleri görürsünüz hem de etkili bayağı. Son olarak açık kapı pencere önüne kuru lavanta.


  • mahsus mahal  (08.03.23 01:17:49) 
80ler'de bodrum yarimadasinda baya akrep vardi, hergun evden 3-5 topluyorduk.

akrep temiz eve girmez diye birsey yok.
intikam falan palavra.
sokarsa oldurmez ama hastanelik edebilir, birkac komsuyu hastanede 1-2 gun yatirdi.
bir tane bulursan kesin cifti vardir, cift gezerler.
karanlik kuytu rutubetli koseleri severler, ozellikle ayakkabilarin icine dikkat etmek lazim.

kenarlara koselere hasere zehiri koyulabilir ama etrafimizdaki arsalar dolana kadar biz cozememistik. Etraf ev dolunca yokoldular.
  • cooperr  (08.03.23 01:31:43) 
Kedi için cevap bekliyorum ya kedilerime bir şey olursa sünger kızıma bir şey olursa ne yapacağım ben ! ?


  • kediperili  (08.03.23 13:04:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.