[]

ishal kedi

öncelikle herkese selam, uzunca bir sorum olacak.

bir tanıdık sokakta bir kedi buluyor. kedi tir tir titrer halde ve ishal. fatih yaşam veterinere götürüyorlar, tahliller yapılıyor fiv, gençlik hastalığı gibi ölümcül bir şey mi bakmak için, çıkmıyor. ama yüksek derecede enfeksiyon var diyorlar. antibiyotik ve serum veriliyor yaklaşık 10 gün. çocuk iyileşir gibi oluyor ama alan kişinin hiç kedi bakma deneyimi yok, mamayı değiştiriyor o arada, hayvan gene ishal oluyor, tekrar yaşam vet’e götürüyorlar, tahlil yapılıyor, enfeksiyon nerdeyse bitmiş deniyor, ama hayvan halsiz olduğu için serum veriliyor, probiyotik veriliyor eve gönderiliyor. ama ishal devam ediyor.
bu defa başka veterinere götürüyorlar, vet tahlil ve röntgen istiyor, ama çok masraflı oldu deyip kabul etmiyorlar. vet de diğer tahlillere dayanarak bir ilaç ve probiyotik tedavisi veriyor 4 günlük. kedi ilacı alır almaz iyileşiyor, ishal duruyor, ama 4. gün dün bitti ve kedi bu sabah yine ishal. kediyi alan kişi ben artık uğraşamam ya biri alsın ya da sokağa bırakıcam diyor. şimdi zar zor bir yer bulduk. ama kedinin iyi bir vete gitmesi gerekiyor. tercihen kadıköy’de bir yer tavsiyesi veren çıkar mı acaba?
başka önerileriniz varsa onlara da açığım.

 
mama kalitesiz olabilir. ölümcül bir hastalığı var dedim ilk okuyunca başlığı ama tahliller temizse işin içinde başka bir şey vardır. Vetpartner var ümraniye'de, kedilerimi oraya götürüyorum ve çok iyi doktorlar. Sezer bey'i öneririm orada. İmkanınız varsa götürün sokak hayvanlarına indirim yapıyorlar.


  • gezegenim  (07.03.23 11:37:35) 
özgürlük parkında atavet veya erenköyde ilk adım vet. kliniği.

fakat buradan da çok farklı bir sonuç çıkmaz. hayvanın bağırsak florası bozulmuş. kaliteli bir mama virbac-royal canin vs. (pahalıdır) yemesi ve düzen oturana kadar probiyotik kullanması ve üşütmemesi lazım.

ishal olduğu halde kumuna yapmıyor mu ? dışarıyı mı kirletiyor.
  • orpheus  (07.03.23 13:34:16) 
veteriner royal canin’in özel bir mamasını vermiş. kumuna yapıyor dışarı hiç yapmadı, keyfi de iyi, hareketsiz falan da değil, ateşi de yok.


  • ozgur bir kusun hatirati  (07.03.23 19:02:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.