[]

yurtdisindan oy kullanmak

simdi fark ettim ki devlet benim yurt disinda oldugumu bilmiyor muhtemelen. benim ikametgah hala ankara'da duruyor. simdi ben konsolosluga gitsem orada oy kullanabilir miyim? ne yapmam lazim?




 
ikametini yurt dışına taşıman lazım önce. aksi takdirde yurt dışında ya da gümrükte oy kullanamazsın.


  • kanatlı kontun müşfik öpücüğü  (07.03.23 10:03:06) 
konsolosluga gidip adres degisikligi ve secmen kutugu kaydi yapmak gerekiyor. oncelikli islem oldugu icin bircok konsolosluk randevusuz ve hizla yapiyor. ama gitmeden yine de sormakta yarar var.


  • emrahday  (07.03.23 11:37:40) 
Diger dogru cevaplara ek olarak, suresi dolmus olabilir YSK secmen kaydi meselesinin.
Ankara ya gitme ihtimaliniz olursa beklemek bir opsiyon olabilir.

Bir de bulundugunuz ulke muhim her konsoloslukta sandik kurulmuyor. Yanlisim yoksa 500 kisi+ vatandas olmasi gerekiyor, bu sayi daha yuksek olabilir. Dolayisiyila tasimaniz illa o konsoloslukta oy kullanirsiniz demek degil, yine seyahat gerekebilir onu bir check etmekte fayda var.
  • wallcan  (07.03.23 11:43:30) 
Bulunduğunuz yerdeki konsolosluktan adres beyanında bulunmanız gerekiyor. www.konsolosluk.gov.tr buradan randevu bakabilirsiniz öncelikle. Öğlene kadar çalışıyor olabilirler. Ayrıca bölgeye göre değişiyor mu bilmiyorum ama adres beyanı geç verince ceza ödeme durumu var , ben ödedim oradan biliyorum(:


  • incelikler yüzünden  (07.03.23 12:37:13) 
20-30 euro cezası var onumdeki herkes oduyodu. konsolosluga kayıt yaptır uzun suren bir işlem değil


  • abi bi dizi buldum on numara  (07.03.23 12:49:44) 
"20-30 euro ceza" - yasadigin yer degistiginde belli bir sure icinde (1 ay gibi) konsolosluga adres degisikligini bildirmen gerekiyor. onu gecirince ceza oduyorsun. ortamlarda (konsoloslugua gidince) 2 hafta oldu dersin kim bilecek mk

not: bu dedigim yurtdisinda bir adresten diger adrese tasinilan durumlarda. diger sekilde bu ulkeye yeni tasindim beyani gss vs gibi diger acilardan avantajli olmayabilir.
  • hot potato  (07.03.23 22:55:04 ~ 08.03.23 05:11:09) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.