[]

İlk turda Kılıçtaroğlu veya İnce'ye atma arasında bir fark var mı?

Yani sonuçta cumhur ittifakının kazanmasını istemeyen biri için,

cumhur ittifakı dışında kime atarsa atsın cumhur ittifakına yaramaz değil mi?

atılanların barajı geçtiğini varsayalarım.

tek dezavantajı şey mi olur, belki herkes birleşip chp ye atsa ilk turda kazanılır ama oylar bölündüğü için iş ikinci tura kalır?

bir diğer sorum da cidden bilmediğimden soruyorum, ilk turda kazanamayan adaylar, 2 turda aday değiştirebiliyor mu?

 
"Eğer RTE dışındaki herhangi bir aday kazansın" şeklinde düşünüyorsanız ilk turda RTE dışındaki herhangi bir adaya oy atmanız arasında bir fark yok. Binde bir oy alacak adaya bile oy atabilirsiniz.

Kimse %50'den fazla oy alamazsa en çok oy alan iki adayla ikinci tur yapılıyor. Baraj yok Cumhurbaşkanlığı seçiminde.
Aday değiştirmek diye bir şey yok. Oy verdiğimiz kişi aday zaten.

"İlk turda herkes CHP'nin adayına oy atsın ki hem ilk turda bu iş bitsin hem de oyları saymak(çaldırmamak) daha kolay olsun." diye bir anlayış var ama mantıklı bir sebebini söyleyen göremedim.
  • michael_knight  (06.03.23 23:02:34 ~ 23:03:13) 
ince'nin de adaylıktan çekilip kk'yı destekleyeceğini düşünüyorum. 1-2 ekstra aday olur belki ama toplamları 0.5'i bulmaz. dolayısıyla ilk turdan olay biter muhtemelen.


  • ayin yazari  (06.03.23 23:16:40) 
Ince'nin adayliktan cekilecegini dusunuyorum ama

her iki secimde de gidip o oylarin basinda sabaha kadar durmayacaksaniz - oyle elit chp'li semtlerde degil, akp'nin kucagindaki semtlerde, silahli heriflere karsi, hakkinizi savunmayacaksaniz baskasina kostek olmayin. Dolayisiyla ilk secimde kk ya oy atmak onemlidir.
  • kassiopeia  (06.03.23 23:19:07) 
Abi meclis ve cb seçimini karıştırmışsın gibi anladım. Baraj olayı zaten partiler için geçerli, cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgisi yok.

Diyelim ince aday oldu ve üç aday var

Kılıçdaroğlu %46
RTE %44
İnce %10

Bu şekilde biterse inceye oy verip seçimin ilk turda bitmesini engelleyip boşuna riske atmiş olunur. En iyisi ilk turda bitirmek türkiye şartlarında. Sonuç olarak ikinci turda rte karşısında kim varsa ona vericem diyosan ilk turda kime verdiğinin önemi yok ama ikinci tura niye kalsın?

Baraj olayı mecliste geçerli, orda barajı geçemeyecek partiye oy vermek boşa oy atmak oluyor o yüzden barajı geçecek partiye atmak önemli.

Son sorunu anlamadım ama zaten ikinci tura kalırsa iki cb adayı kalıyor, değişecek bi şey yok.

Meclis seçimi ve cb seçimi tamamen ayrı iki seçim sen ikisini karman çorman yapmışsın. Partiye 14 mayısta oy vericez bitecek, Kişilere 14 mayısta vericez, %50'yi geçen olmazsa iki hafta sonra tekrar vericez
  • nundu  (07.03.23 00:26:57) 
Laboratuvar şartlarında seçime girmediğimiz için ilk turla ikinci tur arasındaki 2 haftada neler yaşanacağını bilemeyiz. O yüzden ikinci turda kesin atarım diyorsanız ilk turdan KK'ye oy vermek daha mantıklı.


  • signore  (07.03.23 08:06:53) 
Biz kaç kişiyiz şeklinde bir partizan gösteriniz varsa evet ilk turda ince. (tepkimi koyuyorum gibisinden)
Ancak bu kişisel egodan başka bir şey tatmin etmez. Sonuçta ince nin 2. Tura kalma şansı yüzde 0.

Ak parti 2. Turda kazanamayacağını anlayıp hile iç savaş çıkaramaz imkansız diyorsanız ve buna inanıyorsanız da farketmez.
  • yeahbutso  (07.03.23 08:57:59) 
@yeahbutso, aynen amacım oydu aslında ama sanırım şuan tribimin kimseye bir faydası olmaz, çok riskli.


  • ananiyimioguz  (07.03.23 09:57:24) 
Şöyle de bir durum var. Diyelim ki ilk turda Kemal Kılıçdaroğlu daha fazla oy aldı ama seçim ikinci tura kaldı. Eğer Cumhur ittifakı daha fazla milletvekili çıkarırsa seçmen ikinci turda yönetimde ikilik olmasın diye Tayyip Erdoğan'a oy verebilir.


  • Notts  (07.03.23 10:01:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.