[]

Mercedes Vito kullanan var mı?

Transporter T4 ve T5'lerde 80 km/h'den sonra içeriye giren motor sesi çok rahatsız ediyor. Vito'daki durumu merak ettim. Sessiz başka hafif ticari öneriniz varsa o da olur ama orta boy araçlar yani Transporter, Vito, Expert grubu. Doblo, partner, caddy veya ducato, sprinter, crafter grubu değil.




 
Trafic, Transporter, Transit Custom, Vito Tourer; hepsini güncel kasa ve dizel otomatik olarak kullandım. İçlerinde en sessizi Vito Tourer. Üstelik gidişi de pek hoş, 9G-Tronic şanzımanın etkisiyle devirlenmiyor fazla, düşük beygir gücüne (136 beygir) rağmen. Sonrasında Transporter ve Trafic geliyor. En kötüsü Transit idi, 6 ileri otomatik nedeniyle devirli gidiyor araç, vites oranları yetmiyor. Performans olarak muazzam tabi, lafım yok.

Benim önerim fiyat/performans açısından Trafic olur. Dolusunda geri görüş kamerası, multimedya ekran, LED ön far gibi donanımlar da geliyor. 170 beygir olması ve Transit kadar gürültülü çalışmaması da artıları. Maalesef Vito Tourer'da bu basit görünen donanımlar için bile üst paketi seçmek, epeyce de fark ödemek gerekiyor. Şanzıman da kusursuz, geçişler sarsıntısız.

Binek konforuna en yakını Vito Tourer, bunu da inkar edemem. Sürüş pozisyonu, direksiyonun konumlandırılması, camın genişliği, açısı gibi detaylar net biçimde binek gibi hissetiriyor. Diğerleri ticariden bozma havasında. Hele Transit, tam ticari gibi. Yalnız Vito'nun bir kusuru var ki evlere şenlik. Arka koltukların yerlerini değiştirmek, düzenlemek falan tek kelimeyle rezalet. Kurcalayıp görebilirsiniz, kepazelik resmen. Sırf bu sebepten alınmaz diyen çok kişi gördüm. Diğerlerinde bu sorun yok.

PSA'ya ait (Expert vb) kullanmadım, ona yorum yapamayacağım. Kısa şasi ve dolu olan bir model getirmediklerini biliyorum sadece.
  • mada  (07.03.23 01:35:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.