[]

küçük dilim şişti ve uzadı

cumartesi'yi pazar'a bağlayan gece boğazımda bir doluluk ile uyandım, sanki affedersiniz kocaman bir balgam var gibi. karrk yaptım çıkaramadım, yutayım dedim yutamadım. bu ne lan diye fener tutup baktım ki küçük dilim kocaman olmuş.

internetten baktım, birkaç gün içinde kendiliğinden geçer, ciddi bir şey değil diyor (hayret lan ilk defa kanser olabilir falan demiyor yani). neyse pazar akşamına kadar bekledim, düzelmedi. ağrı da yapıyor. doktora gittim, boğaz enfeksiyonu diyip antibiyotik ve gargara verdi. dün akşam bir, bu sabah iki doz antibiyotik içtim. gargarayı da yaptım.

lakin bu zıkkım hala aynı duruyor. aşırı sinir bozucu bir durum. sürekli boğazımı gıdıklıyor. yere eğilince veya ağızdan biraz sertçe nefes verince dilimin önüne geliyor çıkacak gibi, hızlıca nefes alınca geri gidiyor. orada kıpırdadıkça öğürtüyor.

bunu tez vakitte küçültmenin bir yolu var mı gözünüzü seveyim?

 
karbonatlı suyla gargara yapabilirsiniz.


  • qusqus  (06.03.23 13:15:47 ~ 13:16:23) 
Eşimin sonradan çıkan tarçın alerjisini aynı şekilde şişen küçük diliyle anlamıştık. Doktora da gitmişsiniz, hayret hiç alerji ile ilgili bir şey söylemedi mi? Ona uygun bir ilaç verince hemen inmişti şişlik. Çok geçmiş olsun!


  • benimadımmayıs  (06.03.23 15:15:28) 
gittiğim yer devlet hastanesi acili, çok donanımlı bir doktora gitmedim.

lakin alerji de ilk akıllarına gelen seçenek idi. sırada dünya kadar kalabalık varken triyajdaki doktora küçük dilim şişti diyince bir anda yerinden fırlayıp abeslangı kaptığı gibi boğazıma baktı, kağıda öncelikli muayene yazıp yüz kişinin önüne alarak muayene edecek doktora gönderdi. değişik bir şey yedin mi içtin mi, ilaç aldın mı falan dediler. ama ben değişik bir şey yapmadım. bilinen bir alerjim de yok. bu bilgiyi verdikten sonra, boğazımdaki beyazlıkları da görünce enfeksiyon olduğuna kanaat getirip antibiyotik yazdı.
  • kibritsuyu  (06.03.23 18:06:16) 
bir kere cok alkol aldigimda olmustu bana. geciyor kendi kendine.


  • antikadimag  (06.03.23 21:18:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.