[]

tesekkur etmemek

bu cok basit nezaket kurali neden bazilari icin zor bi sey?

burada da cok karsilasiyorum, disarida da.
kimseye iyi davranasim, yardimci olasim kalmiyor giderek.

birine yardimci oluyorsun ozelden burada, ustune iyi dilekte bulunuyorsun falan. tenezzul edip bi tesekkurler yazmiyor.
disarida da boyle bu. bi adres sorar bi sey yapar donup gider oylece.

sorum bunu yapanlara.
neden?
siz cok mu onemlisiniz.
vaktiniz cok kiymetli ve bu da bosa vakit harcamak mi oluyor.
bi daha gormeyecegim veya burada tanimadigim insandan bana ne mi.
nedir motivasyonunuz?

 
zamanında bu tür nezaket kurallarını oturtamayanlar sonrasında hödük oluyor işte.
bir de altta kalmamak gibi saçma salak bir anlayış var. yani teşekkür edince sanıyor ki ezik bir tip durumuna düşecek.
aynı trafikte sinyal vermeme davranışı gibi.
  • lazpalle  (06.03.23 12:26:15 ~ 12:26:34) 
bunu kisisel algilamamayi dusunebilirsiniz. birinin size tesekkur etmemesi, nazik ve saygi cercevesinde davrandiginiz surece, sizinle degil onunla ilgili daha cok bilgi verir. siz tesekkur almak icin cevap yazmiyorsunuz, yardim etmiyorsunuz. ya da soyle diyeyim, tesekkur almak, takdir edilmek gibi bir yerden hareket etmediginiz surece bu sizin icin cok da onemli olmamali sanki? hayir yine de onemli, bu benim kirmizi cizgim de diyebilirsiniz, ona da saygi duymak lazim. ama neden sizi rahatsiz ettigini de dusunun bir yandan.

tesekkur etmeyen insanlar nasil insanlar sizce?
tesekkur etmeyen birini nasil tanimlarsiniz?
mesela ozensizler, benciller vs. mi dersiniz?
bu ozellikler (tam olarak ayni konuda olmasa da) sizde var mi?
bu ozellikleri kendinizde reddediyor olabilir misiniz? mesela ben de ozensiz bir insan olabilir miyim zaman zaman? ve baskasinda bu yansimayi gormek beni rahatsiz ediyor olabilir mi?
bu ozellikleri zaman zaman kendiniz de sergilemek icin kendinize izin vermiyor olabilir misiniz? mesela bu insanlar bence ozensizdir ve ben kendime zaman zaman ozensiz olmak icin hic izin vermiyor olabilir miyim? cok mu 'overthinking' yapiyorum hep?
gibi gibi
  • kassiopeia  (06.03.23 12:33:21 ~ 12:34:52) 
Yani ben illa teşekkür ederim şeklinde bi diyalog kurulmasını beklemem ama hafif bi kafa selamı bile benim için oldukça olumlu bir hareket, yani bi şey yaparken teşekkür bekleyerek yapmam ama "böyle bir olay hiç yaşanmamış gibi" davranılması da hoş değil tabii.


  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (06.03.23 12:38:42) 
kaleci sacli: gercek dunyada o benim icin de oyle. bi goz kirpar, basini sallar benim icin de tamam. ama sanki ben bi otomat falanim gibi oluyor genelde :D cinsiyetci de olmak istemiyorum ama kadinlar donup gidenler oluyor hep.

sanal oyle degil ama bekliyorum evet. sanki zorunlu bi hizmet vermis gibi hissediyorum karsi tarafa yoksa
  • Kittie  (06.03.23 13:22:30) 
Ya bir de yanlış anlaşılmak istemem ama normalde eğitim seviyesi arttıkça medeni hareketlerin de aynı ivmede yükselişe geçmesini bekleriz ama ben bu teşekkür etme mevzusunu eğitim ve gelir seviyesi nispeten daha düşük bireylerde daha fazla görüyorum, yani hafif mahcubiyetle karışık bi teşekkür etme anlayışı görüyorum ama hiç boşan geçen görmedim bu anlamda ama eğitim ve gelir seviyesi daha yüksek insanlar senin yaptığın hareketi sanki senin görevinmiş gibi kabul edip sığır gibi geçebiliyor yanından, sosyolojik olarak böyle bir çıkarımım da var benim.


  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (06.03.23 13:28:16) 
Teşekkür etmek bence eğitim ile alakalı. Eğitim de ailede alınıyor, aileden almadıysa etmiyor. Okulda öğretim ile bir şeyler öğretilmeye çalışılıyor ama içselleştiren az. Sorunuza cevabım; kaba olduklarını ve görgüsüz olduklarını düşünüyorum ve etrafımda olmalarından hoşlanmıyorum.


  • boyalı kuş  (06.03.23 21:42:24) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.