[]

Yüksek fiyattan mal satmak bu örnekte etik midir?

Mesela x ürün instagram satıcılarında veya sahibinden üzerinde 1000 liraya satılıyor olsa ve ben ürünü onlardan veya ana tedarikciden alıp Trendyol gibi resmi şirketin olması gereken platformda 3000'e satsam bu etik yani ahlaki olur mu? Benim kazancım da 500 TL olacak, instagram/sahibinden üzerinden satanın da kazancı 500 TL. Tek fark ben komisyon ve vergi ödüyorum. Ama alıcı böyle düşünmeyecek için "3 katına satıp kaziklamis bizi" der muhtemelen.

Fikriniz nedir?


 
Niye 1000 liralık ürünü 3bine sattığınızı anlamadım Trendyol'da en yüksek komisyon %22, Kdv %18, kar üzerinden gelir verginiz de %20, yani 1600 gibi satabilirsiniz, müşteri de sizi faturalı, garantili ürün sattığınız için tercih edebilir ama tabi pahalı bulacaktır ürünü. Son kullanıcı vergi vs pek anlamaz umursamaz ne yazık ki.


  • creepy  (06.03.23 02:15:00) 
Etiklik konusunda bir sıkıntı yok, ama serbest piyasada insanlar sizi tercih etmez veya çok az kişi tercih eder.

Müşteri hizmetleri iyi, kargosu hızlı, garantisi daha güvenilir, daha bilindik diye ben de daha pahalıya satan satıcıyı tercih edebiliyorum (sizin örneğinizde fiyat farklı çok fazla gerçi), burada da etik içi-dışı diye düşünmüyorum.
Beklentim de buna göre değişiyor.
  • burfak  (06.03.23 08:06:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.