[]

Planlı programlı yaşam

Merhaba,

Çok dağınık biriyim. Ev de öyle, çalışma stüdyosu da, hatta pc'nin masaüstü de.

Kafada yapılmayı bekleyen birçok şey, gerçekte yapılmış pek az şey...

Düzenli olacağım diye bir eşyayı alıp diğer tarafa koyuyorum. Ya da biraz toparlayayım derken eski bir eşya bulup ona dalıyorum ya da çalıştığım yabancı dilin kitabına dalıp dil çalışmaya geçiyorum.

Birçok şeyi aynı anda yapmaya çalışınca da olmuyor elbette.

Bu durumu yaşayan birçok kişi olmuştur. "Ben de eskiden böyleydim." Diyenler nasıl aştınız bu sorunu?

 
1- evdeki bütttttün fazlalık eşyaları at ama hepsini

2- bı ajanda/not defteri edin. Yapacaklarını oraya not et, sırayla ilerle, tik at
  • abuzer  (05.03.23 19:55:28) 
Ufak bi kağıt parçasına yazıp cebimde taşıdığım "yapılacaklar alınacaklar listesi"yle yıllardır idare ediyorum. Ama önünde bi sınav bi olay bi şey varsa ve full odaklanmak torbaları ateşlemen gerekiyorsa. Ya her gün kaç sayfa çalışabileceğin kaç soru çözebileceğin üzerinden süre sınırı olmadan bir plan yapacaksın. Bugün 10 tane pasta yapacam gibi. Somut. Saat 3 ten 4 e kadar çalışcam yok. İş odaklı.

Bi de şu çok vaktini enerjini alan bir şeyler var senin, artık alkol mü telefon mu, osbir mi bilemeyiz. Onları bırak. En çok 2 3 enerji israfını bi bırak. Bi hafta bi bırak ya.
  • baba553  (05.03.23 20:24:15) 
Ben düzenin her şey olduğunu farkettğimden beri sadece düzene odaklıyorum kendimi. Günün bir saatini toplamaya kafa yormaya ayırıyorum. Evin derli toplu olunca işin daha çabuk bitiyor.
Azcık dağılsın hemen eski haline koyuyorum. Not konusunda da gerekliden gereksize sıralama yapıyorum. Gereksizleri anında yok ediyorum. Buna karar vermesi yorucu oluyor biraz ama.

  • sanemz  (05.03.23 21:16:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.