[]

İyi Parti yeniden masaya dahil olabilir mi?

Benim bir fikrim var tabii ama belki farklı fikirler, değişik bakış açıları görebilirim diye soruyorum bu soruyu.

Siyaset çok kaygan ve dinamik bir zemin. 24 saatte bile çok şey değişebiliyor, neler gördük bu memlekette.

İyi Parti'den "Kapı hala açık" türü açıklamalar da var.

Sizce önümüzdeki günlerde böyle bir geri dönüş olasılığı ne düzeyde?

 
Meral Mommy sert çıktı, noter masası dedi, koltuk sevdası, siyasi hırs dedi. Bence KK bu hali ile devam ederse %1 falandır.


  • giovanne  (05.03.23 14:45:19) 
kendi kurmayları oturacağını söylüyor.

herkes meral'in sattığını söylüyor ama ben meral'in cumhurla falan ittifak yapacağını düşünmüyorum dolayısıyla geriye tek seçenek masa kalıyor.
  • respect  (05.03.23 14:59:22) 
Masaya oturmasin o zaman, ulkenim iyiligini gercekten dusunuyorsa masa olsa da olmasa da ben/biz tek adayi destekliyorum/z diyebilir. Hatta vatanini seven biri su asamada bunu demelidir bence ama Meral Abla hic oyle sanildigi gibi biri degil.


  • kassiopeia  (05.03.23 15:00:06) 
Masanın karizması büyük çizildi; kararsızlar uçtu gitti ve akp her zamanki gibi asılacak: "bir aday bile çıkaramadılar" vs vs vs haklılar...
Dokayısıyla otursa da oturmasa da olan oldu bence...

Hassas dengelerdeyiz bakalım nolcak
  • gadlemler  (05.03.23 15:04:04) 
kapının hala açık olabileceğine dair detay şu şekilde ve onu atlıyor herkes; eğer kemal kılıçdaroğlu geri adım atarsa ancak yeniden bir araya gelinebilir dedi erhan usta. sizce böyle bir ihtimal söz konusu olabilir mi artık? belediye başkanları ve dahi diğer tüm muhalefet bileşenleri bu kadar net bir duruş ortaya koymuşken? meral akşener çok kritik bir siyasal hata yaptı. adeta chp ve kk'ya dönerek ya siz yok olacaksınız ya ben dedi. bu öyle böyle bir rest ve masadan kalkış değildi. beraberinde masayı da dağıtma amacıyla yapılmış kaotik bir hamleydi. ve bunun ne kadar yanlış olduğunu şuan herkes görüyor. chp'yi karşısına alabilen ve ona rağmen başarılı olabilen tek bir kişi var o da erdoğan. meral akşener büyük bir kumar oynadı ve oldukça kritik ve hayati bir hata yaptı.


  • debian  (05.03.23 17:09:01) 
Bu aday kim olmalı krizi patlayınca geri planda kalmış ve insanların pek anımsamadığı bir durum daha var ama.

O da şu; muhalefet bir şekilde, herhangi bir adayla cumhurbaşkanlığı seçimini kazanması halinde, 6'lı masanın başından beri mottosu olan "güçlendirilmiş parlementer sistem"ini getirmek zorunda.

Bu durumda Akşener masadan kalksa da, İP kendi adayını sahaya sürse de, madalyonun bir de bu tarafı var. İP mecliste var olduğu müddetçe yeni iktidara desteğini sürdürmek zorunda.

Ayrıca Akşener'in başbakanlığı istediği de bilinen bir durum.

***

Ha diyelim 5'li masa ve diğer muhalifler (HDP koalisyonu) meclisin salt çoğunluğunu ele geçirdi fakat cumhurbaşkanı gene RTE oldu, bu durumda da İyi Parti, CHP ve diğer partilerle koalisyon yapmak zorunda olacak.

Özetle bu küskünlük bu şekilde devam etse bile seçimden sonra Meral Akşener gene 5'li masaya yanlayacaktır siyaset gereği.
  • Avoiding The Puddle  (05.03.23 17:26:59 ~ 17:29:35) 
Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu, Meral Akşener ile görüşmek için İyi Parti Genel Merkezi'nde an itibariyle.

Geri dönüş yaşanma ihtimali yükseldi gibi görünüyor sanki.
  • burnley  (06.03.23 13:46:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.