[]

Ders anlatım videosu için ekipman

youtu.be

Mutlaka izleyen vardır, İlker Canilkligil’in Cenk Yaltırak hoca ile yaptığı program çok beğenildi. Program oldukça bilgilendirici idi ancak benim farklı bir sorum var. Ben bir matematik öğretmeniyim ve ders anlatımı konusunda videolar hazırlamayı düşünüyorum. Bununla ilgili oddukça fazla video araştırdım ancak piyasada olanlar fazla dikkat çekici değil. Benim aklımda olan da tıpkı bu programdakine benzer bir format. Yazmak istediklerimi masaya yazıp tepe kamerası ile görüntü almaktan bahsediyorum.

Sorum ise şu; bu tarz bir video çekebilmek için ses,ışık ve görüntü kaydı olarak hangi ürün ve modelleri edinmek gerekir? Ortalama bütçe olarak üç aşağı beş yukarı 25 bin TL ayırabilirim gibi gözüküyor.

 
çok karmaşık değil aslında. basitçe aliexpress’ten falan telefonu baş üstünde tutabilecek kadar uzun bir tutucu alsanız, yine aynı yerden güçlü bir led aydınlatma, ses için de boya gibi ortalama bir markadan yaka mikrofonu (sesi kabloyla doğrudan telefona aktaracak şekilde) alsanız olur. karşıdan çekmek için bir telefon, bir tripod ve bir ışık daha lazım tabii. cep telefonu kamerasıyla yapılır bu (güncel, orta-üst segment bir modelse).

hatta macbook iphone kombosu varsa telefonu bilgisayarın ekranının üstüne takarak sanki tepe kamerasıymış gibi klavyenin olduğu alanı çekebiliyorsunuz. yazılım görüntüdeki deformasyonu düzeltiyor ama bunun için iphone 11 ve üstü gerekiyor. macbook gerekliliklerinden emin değilim, apple’a bakmak lazım. desk view olarak geçiyor.
  • orient blue  (04.03.23 16:07:23) 
Masrafa gerek yok sanırım.
Arka planda bir beyaz tahta ve karşıda telefon kamerası da olsa alanında bilgili ve anlatın konusunda yeterli biri zamanla tutulur veya izlenir.

  • diyecevaplandı  (04.03.23 20:09:29) 
hd bir kamera - (4 K istemiyorsanız)
sağ sol ışık - 3 x 300 led - sağ -sol - arka (sizin videoda arka bile yok)
yaka mikrofonu - (ortam sessiz ise buna bile gerek yok)
salona gri fon oluşturmak -
ayırdığınız para bunların 1/3 olur.
  • ankarakecisi  (04.03.23 23:02:08) 
Lise öğretmeniyim, üniversiteye öğrenci hazırlıyorum.
Ne bileyim bu tarz videolar çok eskide kaldı ya. Çocuklar izlemek istemiyor böyle kağıt kalemli/tahtalı videoları.
Kalemli bir ipad ekranı kullansanız?
  • invictae  (05.03.23 20:20:54) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.