[]

Upgrade edilmiş sıfır(?) Lenovo laptop garipliği...

Merhaba,

www.trendyol.com

şu ürünü görünce şaşırdım.

40 GB Ram ve 1 TB SDD mevcut. Satıcı not düşmüş ürünün altına, biz bunu upgrade ettik, 2 yıl lenovo türkiye garantisi vardır diye.

Böyle bir şey mümkün mü? Bu ürünü sıfır olarak satıyorlar ama kutusunu açıp ram ve ssd eklemişler, bu nasıl olabilir?

Böyle şaibeli ürünler alınmalı mıdır? Tecrübesi olanlar aktarırsa sevinirim.

Lenovonun Türkiye dağıtıcısı kimdir? Onu da merak ettim.


Teşekkürler.

 
Bu soruya verilecek cevapları gerçekten ben de merak ediyorum...


  • apocalipy  (04.03.23 02:20:16) 
ben de merak ettim, internete yazınca bu çıktı:

www.technopat.net

aspasgudas nickli kişinin yorumu yardımcı olabilir.
  • gule gule  (04.03.23 02:28:44) 
biz bunu upgrade ettik diye bir şey yok ki, upgade ederse lenovo eden onda da ürünün kodu değişir zaten.


  • neira  (04.03.23 02:52:32) 
Monster'a sorduğumuzda garantiyi bozmayacağını söylediler. Ben de 32gb ram ve 1tb ssd ekledim.

İkinci el laptopta korkmanız gereken şey ekran kartı, eğer önceden sıkıntı çıkardıysa ve ekran kartını tekrar lehimledilerse o makina bir daha adam olmuyor, bir süre sonra tekrar ekran kartı sıkıntı çıkarıyor.
  • kimlanbu  (04.03.23 10:26:48) 
@kimlanbu

Bahsettiğim ürün 2. el değil, sıfır.

Monster'ın işi zaten bu, toplama laptop, kendi markaları adına yapıyorlar.

Lenovo gibi global bir üreticinin kendi sitesinde olmayan bir modeli Türkiye'de adı sanı duyulmamış bir satıcının biz bunu geliştirdik ve 2 yıl Lenovo garantisi de devam ediyor demesi şüphe uyandırdı bende.
  • yanlishayvan  (04.03.23 11:43:50) 
youtuber falan olsam sırf deney için alıp incelerdim ha. Gerçekten 40gb ramli Lenovo'lar varmış Amazon'da çıkıyor, kaç slot var nasıl oluyor o bile ilginç bence. Bunlar upgrade ettirip aldı desek öyle de değil biz yaptık diyor.

13 bin tl'ye dümdüz laptoplar varken 40gb ram 1tb ssd'li cihazı satmaları imkansız bence. Ayrıca çok performans beklenecek alet de değil (harici gpu yok), neden o kadar ram var, çok anlamsız.
  • nhk ni youkosu  (04.03.23 12:54:49 ~ 12:56:23) 
Bu satıcıdan değil ama farklı bir satıcıdan aynı şekilde upgrade ürün aldım. Şuana kadar herhangi bir sorun yaşamadım (1 yıl) 15,6", intel i5-1135 , mx450 grafik, 20gb ram 512SSD+1TB HDD

Burada sanırım asıl sıkıntı ve ugrade edilirken mevcutta olanların sökülmesi ve yerine muadil yüksek kapasiteli takılması.

örneğin; üzerinde 8gb kingston xxx MHZ ile geliyor, bunu söküp 20gb corsair yyy MHZ takıyor. 8gb olan ram daha pahalı oluyor :)

aynı şekilde mevcut 500GB SSD üzerinden sökülüyor , yerine düşük hızlı 256 GB SSD +500 GB HDD takılıyor.


mevcut SSD ve RAM upgrade işlemleri lenovo dizüstünü garanti dışı bırakmaz. bunlar kullanıcı insiyatifinde olan ürünlerdir. olası işlemci , grafik veya ekran arızası durumunda lenovo garanti devreye girer.
  • janavarorion  (04.03.23 13:41:20) 
@janavarorion

açık açık yazayım ben. gördüğüm firmalar: teknoraks(antepte), garajonline(ist), notebookstore(victory a.k.a, yeri elazığ'da)

yazmak istemezseniz özel mesaj olarak da atabilirsiniz aldığınız firmayı.

ürünün garanti süresi başlamış gözüküyor muydu?
  • yanlishayvan  (04.03.23 13:50:57) 
Ben atlantis Doğu dan almıştım (elazığ) ama notebookstore da vardı. arasında o zaman için 1.000 tl fark vardı (6.250-7.250) gibi bir şeydi. Atlantis'i tercih etmiştim. yanlış hatırlamıyorsam garantisi başlamış gözüküyordu. firma ile görüştüğümde olası bir sorunda bizimle yapmış olduğunuz alışverişin fatura tarihi baz alınır denilmişti.

"Söz konusu cihaz kurumsal bir kullanıcı tarafından satın alınmışsa, garanti kanunlarca değil bu kurumla yapılan servis sözleşmesinin hükümlerince belirlenir."

www.lenovo.com
  • janavarorion  (04.03.23 13:59:36 ~ 14:00:02) 
@yanlishayvan yazdığız diğer satıcıları bilemem ancak teknorakstan bir kaç ay önce alışveriş yaptım.

isimleri banada pek güven vermemişti bü yüzden lenovo sitesinde türkiyedeki resmi satıcı listesine baktım. Teknoraks en azından think* modelleri için resmi satıcı. Alışverişimide de hiç bir sıkıntı çıkmadı, garantiyi'de siteden kontrol ettim fatura kesildiği gün resmi garanti başlatılmış.

40 gb ram meselesine gelince, thinkpad-thinkbook bilgisayarların bazı modellerinde ramin biri cihaz üzerine lehimli gelebiliyor.

linki mobilden açıp inceleyemedim ancak tahminim 8gb lehimli ram + 8 gb slotlu rami olan bir modeli alıp slottaki ram i değiştirerek 8gb + 32 gb şeklinde yükseltmişlerdir. Tabi değişen ram in modeline vs de bakın. Samsung ram i çıkarıp çinli bir markanın yüksek kapasiteli ram inide takmış olabilirler.

Ancak Satıcı eğer güvenilir bir satıcıysa evet böyle bir şey mümkün. Sonuçta garantiyi kendi istedikleri-bildirdikleri zaman başlatıyorlar. Thinkpadler de ram-ssd yükseltme garantiye bir sorun teşkil etmiyor.
  • srjkvon  (04.03.23 18:00:09) 
garantiyi verdiklerine göre upgrade işlemini Lenovo yaptı ya da onay verdi.
Bu nasıl olabilir? Bir yere yüksek miktarda laptop satacaklardır, şartnamede bu özellikler isteniyordur.
Belki satış gerçekleşmedi elde kalanlar ya da fazla yaptırılanlar perakendeye sunuldu.
  • vizivozo  (04.03.23 18:14:34 ~ 18:41:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.