[]

IELTS hakkında

Yarın bilgisayar üzerinden ielts’e gireceğim. Overall 7.5 hedefliyorum. Var mı son dakika önerileriniz?

Teşekkürler


 
Ben de bilgisayarlıda girmiştim ve iyi ki öyle yapmışım diyorum writing kısmı için çok avantajlı, silgiyle silip tekrar hepsini yazmak zorunda kalmadan cümle ekleme vs çok faydalı özellikler. Bi de klavyede hızlı yazıyorsan çok kısa zamanda baya uzun paragraflar yazabiliyorsun. Elle yazmak zorunda olsam yetiştiremezdim muhtemelen writing kısmını, elle yazı yazmaktan nefret eden ve çirkin yazan biri olarak.

Yani tavsiye olarak writing için grafik yorumlama kısımlarında kullanılması tavsiye edilen kelime ve ifadelere bakabilirsin.

Reading bence çok kolay. Hatta abartıp söylüyorum, IELTS Readingi YDS'nin paragraf sorularından çook daha kolay. IELTS'te readingde 9 aldım, YDS paragraflarda iki yanlışım vardı, paragraf Türkçe olsa yine yanlış yapardım :d

Listening'de çok iyi gidip bi yerde otuz saniye kaçırıp 3-4 soruyu yapamayabiliyorsun (başıma geldi maalesef dsdnds) o yüzden full konsantrasyon kalmak çok önemli.

Speaking biraz doğaçlama işi o yüzden çok tavsiye veremiyorum.

Ben reading: 9 speaking ve writing: 6,5 listening: 7,5 almıştım sadece son hafta writingdeki kelimelere falan bakıp.
  • nundu  (03.03.23 23:25:31) 
Sınavdan yarım saat önce 1 tablet Dideral öneririm.


  • Kaleci Saçlı Yırtıcı Forvet  (03.03.23 23:26:55) 
7.5 iddialı bir skor. Zaten yeteri kadar deneme çözüp yapıp yapamayacağını anlamış olman lazım


  • OrangeYellow  (03.03.23 23:37:15) 
soru cok iyi niyetli fakat iyi bir cevap vermek icin sizi tanimak neyi bilip bilmediginizi anlamak lazim. su noktada verilebilecek maksimum tavsiye yaniniza bi sise su almaniz, sinavdan once tuvalete gitmeniz vs olur.


  • reavelyn  (04.03.23 18:34:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.